Γιατί να επιλέξεις ασφάλεια υγείας από την τράπεζα

Μάθε πώς μπορείς να θωρακίσεις το μέλλον σου αν επιλέξεις ασφαλιστικά προϊόντα από την τράπεζα. 

Στις συναλλαγές μας με τις τράπεζες έχουμε συνηθίσει να επιλέγουμε κυρίως χρηματοπιστωτικά προϊόντα. Τα τελευταία χρόνια όμως, που η διαχείριση της ζωής έχει γίνει πιο περίπλοκη, οι τράπεζες έχουν επεκτείνει τα προϊόντα που προσφέρουν για να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των πελατών τους.

Είναι πολύ πιθανό να είχες έρθει σε επαφή με κάποιο ασφαλιστικό προϊόν από τράπεζα στο παρελθόν, καθώς από τη δεκαετία του 1990 οι τράπεζες πρόσφεραν ασφαλίσεις δανείου. Τώρα υπάρχει μια ευρεία σειρά από προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση μέσω της τράπεζας, με σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ο ρόλος του risk management (διαχείριση κινδύνου) στη θωράκιση του μέλλοντος

Η ασφάλιση είναι σημαντική για πολλούς τομείς της ζωής μας, είτε είναι η υγεία, η περιουσία, η εξασφάλιση του μέλλοντος. Καθώς όμως υπάρχουν πολλοί πιθανοί κίνδυνοι που μπορούν να επηρεάσουν και τις προσωπικές και οικογενειακές μας συνθήκες αλλά και τη γενικότερη κοινωνική και οικονομική κατάσταση, θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε συνεχώς για το απρόοπτο.

Εδώ μπαίνει ο ρόλος του risk management, της λεγόμενης διαχείρισης κινδύνου. Αυτός ο όρος δεν είναι προνόμιο μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά κάτι που πια πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και οι μικρές επιχειρήσεις, οι οικογένειες, τα άτομα. Η ασφάλιση και οι επενδύσεις δεν γίνονται πια παθητικά, περιμένοντας για το απρόοπτο που μπορεί να έρθει. Μέσω σωστού προγραμματισμού και με τη βοήθεια των ειδικών, μπορείς να επενδύσεις και να προετοιμαστείς ενεργά και έξυπνα για την εξασφάλιση της υγείας, της περιουσίας και του μέλλοντος του δικού σου και της οικογένειάς σου.

Οι τράπεζες πλέον προσφέρουν ασφαλιστικά προϊόντα όπως ασφάλιση δανείου και κατοικίας, ασφάλιση αυτοκινήτου, αποταμιευτικά προγράμματα, και -ίσως το σημαντικότερο- ασφάλιση υγείας. Ειδικά στον τομέα της υγείας, τα διαθέσιμα προγράμματα έχουν ποικιλία που ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες, όπως:

  • Προγράμματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης: τα λεγόμενα εξωνοσοκομειακά, τα οποία καλύπτουν διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις
  • Νοσοκομειακά προγράμματα: είναι προγράμματα ασφάλισης υγείας που καλύπτουν τις δαπάνες νοσηλείας και θεραπείας που γίνονται εντός του νοσοκομείου.
  • Προγράμματα επιδομάτων: προσφέρουν καταβολή μετρητών σε περίπτωση νοσηλείας, εάν ο ασφαλισμένος θέλει να έχει επιπλέον μετρητά άμεσα σε μια επείγουσα κατάσταση.

Εφόσον υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που παραδοσιακά προσφέρουν όλα τα παραπάνω, γιατί κάποιος να επιλέξει να τα προμηθευτεί από την τράπεζα; Τα οφέλη είναι πολλά και σημαντικά και μπορούμε να τα δούμε παρακάτω.

Τα πλεονεκτήματα που έχεις αν επιλέξεις ασφαλιστικά προϊόντα από την τράπεζα

Με το ευρύ τους δίκτυο και τη μεγάλη εξειδίκευση σε πολλούς τομείς υπηρεσιών, οι τράπεζες είναι ιδανικά εξοπλισμένες να στηρίξουν τους πελάτες τους και σε θέματα ασφάλειας. Ο τραπεζικός σύμβουλος είναι εξειδικευμένος και μπορεί να γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες σου σε ολιστικό επίπεδο, καθώς και να προσφέρει συμβουλές και υπηρεσίες για τη διαχείριση κινδύνου. Έτσι θα μπορείς να έχεις περισσότερη σιγουριά για την απόδοση των επενδύσεών σου και των χρημάτων που καταβάλλεις σε ασφαλιστικά προϊόντα.

Εμπιστοσύνη και εξειδίκευση

Οι έμπειροι εκπρόσωποι της τράπεζας μπορούν να αξιολογήσουν τις ανάγκες σου και να σου προτείνουν τα σωστά προγράμματα με προσιτό κόστος. Καθώς η ασφάλεια μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα προϊόντα της τράπεζας, το όφελος του να έχεις όλα τα προϊόντα κάτω από την ίδια στέγη είναι σημαντικό για να έχεις εμπιστοσύνη και να σπαταλάς λιγότερο χρόνο στη διαχείρισή τους.

Πλήρεις λύσεις

Τα χρηματοπιστωτικα και τα ασφαλιστικά προϊόντα δεν είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους. Σαν πελάτης της τράπεζας, μπορείς να έχεις πρόσβαση και στα δύο με πλήρεις λύσεις που καλύπτουν συγκεκριμένα τις δικές σου ανάγκες. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιείς την τραπεζική σου κάρτα για συναλλαγές που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια υγείας και να λαμβάνεις κάποια έκπτωση ή επιστροφή ανάλογα με το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.

Συχνά η τράπεζα προσφέρει τυποποιημένα προϊόντα και πακέτα καλύψεων που είναι πιο προσιτά και στοχεύουν στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων αναγκών.

Εύκολη πρόσβαση

Επιπλέον, η πρόσβαση είναι εύκολη και βολική καθώς οι τράπεζες έχουν ευρύ δίκτυο καταστημάτων και συμβούλους που μπορούν να σε εξυπηρετήσουν ανά πάσα στιγμή, είτε στο κατάστημα είτε τηλεφωνικά.

Το πρόγραμμα Εξασφαλίζω περίθαλψη για όλους

Ένας σημαντικός πυλώνας της ζωής είναι πάντα η υγεία και είναι σημαντικό να έχουμε σιγουριά και κάλυψη για παν ενδεχόμενο. Και σε αυτό τον τομέα η τράπεζα μπορεί να προσφέρει εξειδίκευση και προϊόντα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες χωρίς να επιβαρύνουν κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ένα από αυτά τα τραπεζικά προγράμματα υγείας που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα είναι και το πρόγραμμα ασφάλειας υγείας Εξασφαλίζω περίθαλψη για όλους της Eurolife FFH. Το πρόγραμμα αυτό καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας δικής σου ή του παιδιού σου σε ευρύ δίκτυο συμβεβλημένων νοσοκομείων και κλινικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ περιλαμβάνει δωρεάν check-up κάθε χρόνο και επιδόματα.

Αν επιλέξεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχεις:

  • Πρόσβαση σε μεγάλες κλινικές στην Αττική αλλά και σε μεγάλο δίκτυο συμβεβλημένων κλινικών στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θα έχεις τη σιγουριά της κάλυψης όπου κι αν βρίσκεσαι.
  • Ανώτατο όριο στα 700.000 ευρώ ανά περιστατικό, ανά ασφαλισμένο και ανά ασφαλιστική περίοδο.
  • Δυνατότητα μείωσης ή μηδενισμού του ποσού συμμετοχής (κατά περίπτωση).
  • Δυνατότητα ασφάλισης για όλες τις ηλικίες από 3 μηνών μέχρι 63 ετών.

Και όλα αυτά με ιδιαίτερα προσιτό κόστος. Ενδεικτικά, ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου και άλλους παράγοντες, το κόστος μπορεί να διαμορφωθεί από 20€/μήνα για τον κύριο ασφαλισμένο και από 18€/μήνα για το παιδί.

Η εξέλιξη των τραπεζών να προσφέρουν και ασφαλιστικά προϊόντα έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα για τους πελάτες τους. Ειδικά στην αβέβαιη εποχή που ζούμε όπου αυξάνονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, είναι σημαντικό να έχεις τη σιγουριά ότι ένας εξειδικευμένος σύμβουλος εργάζεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών σου. Αξίζει να εξετάσεις τα διαθέσιμα προγράμματα και να επιλέξεις εκείνο που σου ταιριάζει καλύτερα με βάση τις δικές σου ανάγκες.

 

Κάνεις το καλύτερο για την υγεία σου. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς, στην Eurobank και Eurolife FFH, για εσένα.

Με τα προγράμματα ασφάλεια υγείας «Εξασφαλίζω περίθαλψη για όλους»  και «Υγεία Πάνω από όλα» εξασφαλίζεις νοσοκομειακή περίθαλψη και διαγνωστικές εξετάσεις για εσένα και το παιδί σου.