Διατροφή

Χρήσιμες συμβουλές και πρακτικές πληροφορίες από τον Δρ. Αναστάσιο Παπαλαζάρου για το πώς μπορείς να χωρέσεις νέες συνήθειες υγιεινής διατροφής στη πολυάσχολη καθημερινότητα σου.

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΔΡ. ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ
Εάν υπάρχει ένας λαός που γνωρίζει το πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή για την υγεία μας, αυτός είναι ελληνικός. Από το 400 π.χ ο Ιπποκράτης συμβούλευε ότι «Φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει το φάρμακο σας», ενώ η μεσογειακή διατροφή θεωρείται ως μια από τις πιο ωφέλιμες για την υγεία μας. Σήμερα γνωρίζουμε από ιατρικές μελέτες ότι τέσσερις στους δέκα πρόωρους θανάτους από ασθένειες, όπως καρδιοπάθειες, καρκίνο, εγκεφαλικά και διαβήτη, σχετίζονται άμεσα με τον τρόπο διατροφής μας. Δυστυχώς όμως, ο σύγχρονος ρυθμός ζωής, μαζί με τους πολλούς λαχταριστούς αλλά ανθυγιεινούς πειρασμούς του γρήγορου φαγητού, μας απομακρύνουν από τη σωστή διατροφή που είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της υγείας.  Διάβασε χρήσιμες συμβουλές στα άρθρα που ακολουθούν.

Το βραδινό παχαίνει: Μύθος ή αλήθεια;

Το βραδινό φαγητό, έχει κατηγορηθεί πολλάκις, για την αύξηση του βάρους ή ακόμη και για την παρεμπόδιση της απώλειας βάρους! Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μικρά μυστικά για καλύτερη απόδοση στο γραφείο

Η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, συχνά, μας απομακρύνει από το σπιτικό ή μαγειρευτό φαγητό και μας οδηγεί σε διατροφικά λάθη. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, ώστε να προσαρμόσουμε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με γρήγορα και θρεπτικά σνακ στις έντονες συνθήκες της καθημερινότητας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνδυασμοί τροφών. Συνδύασε σωστά και κέρδισε

Πολύ συχνά ακούμε, ότι ορισμένοι συνδυασμοί τροφών όπως τα πρωτεϊνούχα μαζί με τα αμυλούχα τρόφιμα, μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες επιπτώσεις, όπως δυσπεψία, κόπωση ακόμη και αύξηση του βάρους μας. Υπάρχουν τελικά διατροφικοί συνδυασμοί, που μπορούν να μας ωφελήσουν ή να μας βλάψουν; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε ψωνίζοντας στο σουπερμάρκετ

Η πληθώρα επιλογών σε προϊόντα και λαχταριστά τρόφιμα στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, μπορεί να οδηγήσουν σε  λανθασμένες επιλογές... για την τσέπη μας αλλά και την ποιότητα της διατροφής μας!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεκδίκησε 1 δωροεπιταγή των 100€ από τα INTERSPORT

Κατέβασε την εφαρμογή Walk to Win, πάρε μέρος στα 4 quizzes γνώσεων (διατροφή, άθληση, προσωπική ισορροπία και οικονομική ευεξία) και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις 1 δωροεπιταγή των 100€ από τα INTERSPORT.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΕΔΩ
Επιστροφή στην αρχική σελίδα