Στηρίζουμε μια ακόμα αξιέπαινη πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

eurolife product

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική, πιστή στην αντίληψη ότι η έξοδος της πατρίδας μας από τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση θα πραγματοποιηθεί γρηγορότερα, εάν ενισχύσουμε συγχρόνως την οικονομική και την πολιτιστική μας προσπάθεια, στηρίζει μια ακόμα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Πρόκειται για την αρχαιολογική έκθεση «ΙΑΣΙΣ. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στο Γαληνό», που αφορά στο διαχρονικό ζήτημα της ανθρώπινης Υγείας. Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών και καλύπτει το χρονικό διάστημα περίπου από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Η έκθεση περιλαμβάνει σχεδόν 300 αρχαία αντικείμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας, και της Ολλανδίας και διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία.

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική είναι χορηγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Έκθεσης. Αυτά εξελίσσονται καθημερινά στο πλαίσιο της Έκθεσης, παρουσιάζονται από ειδικούς αρχαιολόγους – μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, διαρκούν ενενήντα (90) λεπτά και περιλαμβάνουν:

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τμήματος της έκθεσης, στο οποίο είναι χορηγός η Εuroilife ERB Ασφαλιστική, περιλαμβάνονται επίσης:

Στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα εκτιμάται ότι συμμετέχουν ετησίως 15.000 περίπου μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Eurolife ERB Ασφαλιστική, συμμετέχει με υπερηφάνεια.