Ξύδι για τα… νεύρα και για πολλά άλλα!

Εσείς βάζετε ξύδι στην χωριάτικη; Η απάντηση δεν έχει και τόση σημασία αφού το ξύδι χρησιμεύει σε τομείς που ούτε που είχαμε σκεφτεί. Βγάλτε το λοιπόν από τα ντουλάπια της κουζίνας σας και αξιοποιήστε τις απολυμαντικές του ιδιότητες. Για τις παρακάτω χρήσεις να προτιμάτε το λευκό ξύδι. Είναι φτηνό, μη τοξικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.
Γυαλίστε τα ασημικά σας:Μπορείτε να αναμίξετε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι με δύο κουταλιές της σούπας σόδα και να βυθίσετε μέσα τα ασημικά σας για δύο με τρεις ώρες. Τα ξεπλένετε κατόπιν με κρύο νερό και τα σκουπίζετε με ένα απαλό πανάκι.Καθαρίστε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας:Ανακατεύουμε μισό μέρος ξύδι με μισό μέρος νερό. Αφού αφαιρέσουμε τον υπολογιστή από την πρίζα βουτάμε ένα μαλακό πανάκι στο μίγμα και το στύβουμε καλά. Καθαρίζουμε προσεκτικά το πληκτρολόγιο χρησιμοποιώντας και βαμβακερές μπατονέτες που τις έχουμε στεγνώσει καλά για τα σημεία ανάμεσα στα πλήκτρα.Καθαρίστε τα γυαλιά σας:Λίγες σταγόνες λευκό ξύδι στα γυαλιά σας που θα σκουπίσετε απαλά αφαιρεί σημάδια από δαχτυλιές και ιδρώτα. Προσοχή μόνο, μην το χρησιμοποιήσετε σε γυαλιά ηλίου ή σε γυαλιά που περιέχουν πλαστικό. Καθαρίστε την αναπνοή σας:Δύο κουταλιές μηλόξυδο και μία κουταλιά αλάτι αναμεμιγμένα σε ζεστό νερό καθαρίζουν την αναπνοή και σκοτώνουν τα βακτήρια. Μπορεί να μην είναι νόστιμο, είναι όμως σίγουρα αποτελεσματικό.Σβήστε λεκέδες από μελάνι:Το παιδί σας αποφάσισε να εξαντλήσει την δημιουργικότητά του ζωγραφίζοντας με στυλό πάνω στον τοίχο; Βουτάμε ένα κομμάτι ύφασμα ή ένα σφουγγάρι σε αδιάλυτο λευκό ξύδι. Τρίβουμε την λερωμένη επιφάνεια και οι λεκέδες από μελάνι εξαφανίζονται. Αφαιρέστε το λιωμένο κερί:Αν έχει λιώσει κερί πάνω σε ξύλινο έπιπλο αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να το ζεστάνετε με πιστολάκι για τα μαλλιά και να αφαιρέσετε όσο μπορείτε με χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τρίψτε ό,τι έχει μείνει με ένα πανί το οποίο θα έχετε βουτήξει σε ένα μείγμα που αποτελείται από μισό μέρος λευκό ξύδι και μισό νερό. Στεγνώστε καλά με ένα κομμάτι καθαρό, απορροφητικό ύφασμα. Αποτρέψτε το κουτάβι σας από το να λερώνει μέσα στο σπίτι:Όσοι έχουν σκυλάκι θα θυμούνται ότι τον πρώτο καιρό, μέχρι να εκπαιδευτεί συνηθίζει να λερώνει πάντα στο ίδιο σημείο οδηγημένο από τη μυρωδιά. Καθαρίζοντας τα επίμαχα σημεία με ξύδι καταφέρνουμε ταυτόχρονα τρία πράγματα: Αφαιρείται ο λεκές, φεύγει η δυσάρεστη μυρωδιά και το κουτάβι που δεν αντέχει την οσμή του ξυδιού σταματάει να λερώνει σε εκείνο το σημείο. 

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.