Χρυσό...αμάξι!

Πάντα θυμόμαστε με μεγάλη αγάπη το πρώτο μας αυτοκίνητο. Αυτό που πήραμε μόνοι μας, με τα δικά μας λεφτά!

Στο μυαλό μας πάντα είναι το χρυσό! Αυτό που διαλέξαμε εμείς, που το φτιάξαμε όπως θέλαμε, με όσα επιπλέον χαρακτηριστικά μπορούσαμε να βάλουμε. Αυτό που το πληρώσαμε με τις οικονομίες μας που μαζέψαμε από δουλειές, χαρτζιλίκια, δώρα, μπορεί και ετών ολόκληρων. Δεν ήταν μεταχειρισμένο, αλλά δικό μας και ολοκαίνουργιο, γι΄αυτό και το φροντίσαμε σαν τα μάτια μας!

Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για το αυτοκίνητο αυτό. Ή μήπως όχι;

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά λάθη που πολλοί συνήθως κάνουμε σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι καταλήγουμε να ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για το ίδιο το αυτοκίνητο και μετά να μας πιάνει η τσιγκουνιά μας για κάποια “περιφερειακά”, αλλά πολύ σημαντικά, έξοδα. Τρανταχτό παράδειγμα; Η ασφάλειά μας.

Αν κάνει κάποιος ένα γκάλοπ στο στενό του περιβάλλον θα δει ότι αρκετοί από τους έχοντες αυτοκίνητα τα ασφαλίζουν απλά και μόνο επειδή είναι υποχρεωτικό. Γι’ αυτό άλλωστε και επιλέγουν τα μικρότερα πακέτα που υπάρχουν, με τις λιγότερες καλύψεις (άρα και φθηνότερα), για να ξεμπερδεύουν! Αν ήταν στο χέρι τους και δεν υπήρχαν κυρώσεις θα προσπερνούσαν την ασφάλεια, σαν ένα περιττό έξοδο που δεν τους χρειάζεται καθόλου. Μέχρι φυσικά να τους χρειαστεί…και να τα φέρει έτσι η τύχη (ή μάλλον η ατυχία) που να τους χρειαστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο είναι καλυμμένοι!

Δεν είναι όμως κρίμα να θες να απολαύσεις το νέο, δικό σου αυτοκίνητο και να έχεις πάντα το φόβο μήπως γίνει η “στραβή”; Είναι σίγουρο ότι με έναν λίγο καλύτερο υπολογισμό και προγραμματισμό θα μπορούσες να ξοδέψεις κάτι λιγότερο στο αμάξι και να επενδύσεις σε ένα πολύ καλύτερο πρόγραμμα από πλευράς καλύψεων. Και σίγουρα το να βάλεις το προηγούμενο μοντέλο ηχοσυστήματος είναι πολύ λιγότερο σημαντικό από το να εμπλακείς σε ένα ατύχημα και να μην μπορεί να σε καλύψει η ασφάλειά σου!

Όταν λοιπόν ξεκινάμε να “χτίσουμε” το δικό μας “χρυσό αμάξι”, στους υπολογισμούς μας περιλαμβάνουμε και την ασφάλειά μας. Ναι, να το κάνουμε όπως ονειρευόμαστε, αλλά μάλλον μπορούμε να κάνουμε μια έκπτωση π.χ. στα θερμαινόμενα καθίσματα (στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε!), για να δώσουμε λίγα παραπάνω χρήματα στην ασφάλειά μας...

Έχουμε φτάσει άλλωστε σε ένα στάδιο που οι επιλογές που υπάρχουν σε προγράμματα ασφάλισης περιλαμβάνουν τις σημαντικότερες καλύψεις που μπορεί να μας χρειαστούν σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Άρα μπορούμε να κάνουμε μια πολύ καλή και συνολική ασφάλεια για το αυτοκίνητό μας, χωρίς να στερηθούμε πολλά και χωρίς να υποχωρήσουμε πολύ στα όνειρα που έχουμε κάνει για το πρώτο μας αυτοκίνητο.

Γιατί θα το θυμόμαστε σαν…χρυσό αυτοκίνητο μόνο αν το απολαύσουμε ολοκληρωτικά και η σωστή ασφάλεια μπορεί να βοηθήσει σε αυτό!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.