Τι θέλει να πει ο….ασφαλιστής;

Δεν είναι περίεργο που, αν και μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, είναι μερικές φορές εξαιρετικά δύσκολο να συνεννοηθούμε;
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για κάποιους τομείς με ειδικά λεξιλόγια, η συνεννόηση είναι δύσκολη αν δεν ανήκουν όλοι οι συνομιλητές στον ίδιο κλάδο ώστε να καταλαβαίνουν τις ορολογίες και τις εκφράσεις.Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αν πρέπει να στηριχτούμε σε τέτοιες συνομιλίες για να πάρουμε αποφάσεις, όπως για παράδειγμα να αποφασίσουμε για το ασφαλιστικό μας συμβόλαιο.Όταν κάνουμε μια συνάντηση με τον ασφαλιστικό μας διαμεσολαβητή και αρχίζει να μας λέει για ασφαλιστήρια βραχείας διάρκειας, για υπασφάλιση και για πρόσκαιρη ολική ανικανότητα είναι φυσικό να μην καταλαβαίνουμε ακριβώς τι εννοεί. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πριν βάλουμε την υπογραφή μας οπουδήποτε. Μπορούμε να ρωτήσουμε φυσικά τον συνεργάτη με τον οποίον μιλάμε αλλά υπάρχει και η λύση το να ψάξουμε μόνοι μας και να δούμε τι σημαίνουν οι όροι που υπάρχουν στα συμβόλαιά μας. Πολύ χρήσιμο εργαλείο για τη δουλειά αυτή είναι το λεξικό των ασφαλιστικών όρων που μπορούμε να βρούμε στη σελίδα της ασφαλιστικής μας εταιρείας.  Στο λεξικό αυτό μπορούν να βρεθούν κάποιοι όροι που είναι πιο πιθανόν να τους συναντήσουμε, σε σχέση πάντα με το ασφαλιστικό μας συμβόλαιο. Μην σας κάνει εντύπωση αν δείτε και σχετικά “εύκολες ορολογίες”. Μπορεί στην καθημερινότητά μας οι ίδιες λέξεις να σημαίνουν κάτι απλό αλλά σε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο να θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Ανάμεσα σε αυτούς τους όρους μπορούμε να βρούμε δικαιώματα που έχουμε και δεν γνωρίζαμε, όπως για παράδειγμα το δικαίωμα εναντίωσης ή το δικαίωμα υπαναχώρησης.Είναι καλό λοιπόν να ξέρουμε τι σημαίνει για την ασφαλιστική μας εταιρεία ο κάθε όρος που χρησιμοποιείται για να μπορούμε και εμείς να μιλάμε μαζί τους στην ίδια, κοινή βάση κατανόησης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να αποφύγουμε παρεξηγήσεις που μπορεί να μας στοιχίσουν και σε χρήματα αλλά και σε καλύψεις, ειδικά όταν τις χρειαστούμε και νομίζουμε ότι τις είχαμε συμπεριλάβει.Τι ψυχή έχει λίγο ακόμα διάβασμα; Ίσα ίσα μετά θα μας φανεί και πιο εύκολο στην ανάγνωση το ασφαλιστικό μας συμβόλαιο!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.