Τι καλύπτει η ασφάλεια σπιτιού από κλοπή;

Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό οι κλοπές κατοικιών σημειώνουν ιδιαίτερη αύξηση. Ενόψει και των καλοκαιρινών διακοπών, μία ασφάλεια σπιτιού για κλοπή γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη. Ενημερωθείτε για το τι προσφέρει και μην αμελήσετε να συνάψετε ένα ασφαλιστήριο, για να είστε ήσυχοι.

Όσο καλά κι αν είναι θωρακισμένο το σπίτι σας, οι επίδοξοι ληστές συνήθως θα βρουν τον τρόπο να τρυπώσουν, καθώς είναι εξαιρετικά έμπειροι. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα άδειο σπίτι, με πιθανές ζημιές, κι εσείς θυμωμένοι αλλά και αγχωμένοι για το πώς θα καταφέρετε να βάλετε το χώρο σας σε τάξη και να αντικαταστήσετε τα αντικείμενα που θα σας έχουν κλέψει.

Τα οφέλη ενός ασφαλιστηρίου για το σπίτι

Μία ολοκληρωμένη ασφάλεια κατοικίας, όπως αυτές της Eurolife ERB Ασφαλιστικής, είναι πλέον απαραίτητη καθώς σας παρέχει όλες τις καλύψεις που χρειάζεστε για το σπίτι σας. Όπως για παράδειγμα, κάλυψη περιεχομένου κατοικίας.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν διαθέτουν ασφαλιστήρια ειδικά για τον κίνδυνο της κλοπής κατοικιών, αλλά συμπεριλαμβάνουν την κλοπή στα προγράμματα πυρός, τα οποία όμως έχουν αρκετές επιπλέον παροχές, όπως είναι η πυρκαγιά –εξού και η ονομασία τους- οι πλημμύρες, ο σεισμός, οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι φυσικές καταστροφές, η ζημιά στις σωληνώσεις. Οπότε, σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο ασφαλιστήριο σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια, όποιο πρόβλημα κι αν αντιμετωπίσετε στην κατοικία σας.

Ζητήστε ολοκληρωμένη λύση στα μέτρα σας

Θυμηθείτε να ρωτήσετε εάν το ασφαλιστήριο σάς καλύπτει σε περίπτωση που δεν διαθέτετε σύστημα συναγερμού, ενώ καλό είναι να επιλέξετε ένα ασφαλιστήριο το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και τις ζημιές που τυχόν γίνουν στο χώρο από τους κλέφτες, διότι τα προγράμματα τις περισσότερες φορές ασφαλίζουν το περιεχόμενο, όχι όμως και τα δομικά στοιχεία του κτιρίου, στα οποία σίγουρα κατά τη διάρρηξη θα πάθουν ζημιές, και το κόστος αποκατάστασης μπορεί να είναι μεγάλο.

Καλό είναι να ζητήσετε πλήρη ενημέρωση από την ασφαλιστική σας αν υπάρχουν περιπτώσεις, που ενώ όντως έχει γίνει διάρρηξη του χώρου, δεν αποζημιώνεται ο δικαιούχος. Επίσης, πρέπει να ρωτήσετε εάν τα κοσμήματα ασφαλίζονται, όπως και τα μετρητά, αλλά και οι τίτλοι Δημοσίου. Και εάν θα πρέπει να φυλάσσονται σε θησαυροφυλάκιο ή όχι. Τα έργα τέχνης πάντως ασφαλίζονται και αυτό σίγουρα πρέπει να είναι κύριο μέλημά σας, ειδικά εάν έχετε στην κατοχή σας κάποιους σημαντικούς πίνακες.

Σήμερα λοιπόν, ένα ασφαλιστήριο για το σπίτι δεν είναι μία πολυτέλεια. Είναι μια ανάγκη, που μπορεί να καλύψει κάθε πρόβλημα που μπορεί να σας προκύψει. Και η κλοπή είναι ένα πολύ βασικό ζήτημα, που απασχολεί όλους, και που με το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα δεν μπορείτε να την αποτρέψετε, ωστόσο μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις αρνητικές συνέπειες για την οικογένειά σας.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη