Ταξίδι στην Ευρώπη: Συμβουλές αποταμίευσης για να το κάνετε σύντομα

Σε αυτές τις εποχές που διανύουμε, είναι μάλλον δεδομένο πως, τις περισσότερες φορές, ένα ταξίδι για λόγους αναψυχής στο εξωτερικό μοιάζει με «μακρινό» όνειρο. Κι όμως, υπάρχει τρόπος να το κάνουμε σύντομα, αν οργανώσουμε τα οικονομικά μας σωστά.

Το κλειδί βρίσκεται στη μαγική λέξη «αποταμίευση». Άγνωστη για τους περισσότερους από εμάς τα τελευταία χρόνια, παρόλα αυτά ήρθε η ώρα να μπει ξανά στο λεξιλόγιό μας. Διότι υπάρχει τρόπος να αποταμιεύσουμε χρήματα, αν φυσικά η επιθυμία μας είναι πολύ δυνατή και υποσχεθούμε στον εαυτό μας να αφοσιωθούμε στο σκοπό μας. 

Περιορίζουμε λοιπόν τα άσκοπα έξοδα και βάζουμε πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε μόνο τις αγορές που χρειαζόμαστε. Επωφελούμαστε από τις προσφορές στα καταστήματα ή επιλέγουμε να κάνουμε τις αγορές μας μόνο κατά την περίοδο των εκπτώσεων. Επίσης, μπορούμε να μειώσουμε τα έξοδα που κάνουμε στις εξόδους μας, ενώ δεν χρειάζεται κάθε βράδυ να είμαστε έξω για ποτά. Εκτός από πάγιο αίτημα της μητέρας μας, αυτή η παραίνεση τώρα μπορεί να κάνει καλό και στην τσέπη μας. Ενώ, αφού εξοφλήσουμε όλες τις μηνιαίες μας υποχρεώσεις, φροντίζουμε από το ποσό που μας απομένει να ξοδεύουμε το λιγότερο δυνατό. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να μην αφήνουμε τα χρήματα που αποταμιεύουμε στον τρεχούμενο λογαριασμό μας διότι το πιο πιθανό είναι πως θα μας δημιουργηθεί η εντύπωση πως ο λογαριασμός μας είναι «φουσκωμένος», άρα έχουμε περιθώριο για να βγούμε εκτός προγράμματος. Οπότε καλό είναι να μεταφέρουμε το ποσό που απομένει σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό. Έχει επίσης παρατηρηθεί πως όσο πιο μεγάλα ποσά αποταμιεύουμε τόσο πιο εύκολα τους «βάζουμε χέρι». Οπότε καλό είναι να αποταμιεύουμε μικρά ποσά, και φυσικά, να μένουμε πιστοί σε αυτό το μοντέλο, διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε σταθερή ροή προς την αποταμίευσή μας και όταν έρθει η ώρα του ταξιδιού δεν θα χρειαστεί να κάνουμε ακραίες οικονομίες για να μη στερηθούμε τίποτε κατά τη διάρκειά του. Τέλος, ένας έξυπνος τρόπος για να εξοικονομήσουμε χρήματα, και να τροφοδοτήσουμε την αποταμίευσή μας, είναι να χρησιμοποιούμε την πιστωτική μας κάρτα για όλες τις πληρωμές που κάνουμε, αρκεί να εξωφλούμε ολόκληρο το ποσό όταν έρχεται ο λογαριασμός, κι όχι την ελάχιστη καταβολή. Κάποιες Τράπεζες προσφέρουν μέσα από προγράμματα επιβράβευσης, τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, ανάλογα με το ύψος των συναλλαγών μας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με καλή οργάνωση και αφοσίωση στο στόχο μπορούν να βοηθήσουν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι, ή και άλλοι στόχοι που θέτουμε κατά καιρούς, μια ώρα αρχύτερα. Εάν αυτό το ταξίδι επιλέξετε να το κάνετε μόνος/η σας διαβάστε 5 tips για ένα αξέχαστο solo ταξίδι!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.