Πώς αποβάλουμε το «τοξικό» από τη ζωή μας;

Η βασική αρχή είναι να θυμάστε ότι έχετε τον έλεγχο της τοξικότητας που «εισπνέετε», ότι μπορείτε να την περιορίζετε ή και να την απομακρύνετε από το άμεσο περιβάλλον σας.
Σε προηγούμενό μας άρθρο, ονομάσαμε μια λίστα «τοξικών» χαρακτήρων που υπάρχουν τριγύρω μας. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να μοιραστούμε μαζί σας και κάποιους τρόπους να τους διώξετε από γύρω σας. Τους αναγνωρίζετε; Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει στρατηγική για να τους απομακρύνεται από την καθημερινότητά σας και να εξουδετερώσετε την αρνητική τους ενέργεια. Θέτοντας όρια στον χρόνο που συναναστρέφεστε τον τοξικό, περιορίζοντας την επαφή σας, όπως θα κάνατε και με έναν μανιώδη καπνιστή που θα φυσούσε τον καπνό του το πρόσωπό σας. Ελέγχοντας τα συναισθήματα που σας προκαλεί, κρατώντας τον εαυτό σας υπέρ άνω, και μην επιτρέποντας σε κανέναν να περιορίσει τη χαρά, την όρεξη, τη θετική σας διάθεση. Εστιάζοντας στις λύσεις, και όχι στα προβλήματα.Καταπολεμώντας τις δικές σας αρνητικές σκέψεις – ναι, ο αρνητισμός είναι κολλητικός!Μαθαίνοντας ποιοι είναι οι άνθρωποι που σας πιστεύουν και σας υποστηρίζουν και ζητώντας τη βοήθειά τους όποτε τους χρειάζεστε. Όλοι χρειαζόμαστε το δικό μας δίκτυο υποστήριξης…Τέλος -και μη σας φανεί αστείο- πίνοντας λιγότερο καφέ και επιδιώκοντας πάντα να κοιμάστε αρκετά!Είναι σημαντικό να μπορεί κανείς όχι μόνο να αναγνωρίσει αυτούς τους τύπους, ειδικά στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και να προνοήσει για τον χειρισμό τους, γιατί είναι βέβαιο πως μπορούν με ευκολία να μποϋκοτάρουν ένα project και όχι πάντα ηθελημένα… 

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.