Πότε αποζημιώνεται η Μόνιμη Ολική Ανικανότητα

Όταν η σημασία μιας λέξης ή φράσης της πλούσιας ελληνικής γλώσσας, μοιάζει στα μάτια μας λίγο συγκεχυμένη, φροντίζουμε να πάρουμε τη βοήθεια του... λεξικού.
Από τον Κριαρά έως τον Μπαμπινιώτη, υπάρχει πληθώρα λεξικών, στη διάθεσή μας.Μερικές έννοιες, όμως, δεν έχουν μια και μόνη εξήγηση, δηλαδή δεν αρκεί το λεξικό. Μια από αυτές, που κατεξοχήν συναντούμε στα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, είναι η Μόνιμη Ολική Ανικανότητα του ασφαλισμένου. Τι ακριβώς σημαίνει Μόνιμη Ολική Ανικανότητα; Στο ερώτημα αυτό, κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία θέτει στους όρους, τις δικές της προϋποθέσεις και παραμέτρους βάσει των οποίων καθορίζεται ο ορισμός της Μόνιμης Ολικής Ανικανότητας. Για παράδειγμα, στην Eurolife ERB Ασφαλιστική, ως Μόνιμη Ολική Ανικανότητα (ΜΟΑ) εννοείται η κατάσταση κατά την οποία ο ασφαλισμένος αδυνατεί να κάνει οποιαδήποτε εργασία. Εδώ, χρειάζεται προσοχή. Το κλειδί είναι η λέξη «οποιαδήποτε». Δηλαδή εάν ένας ασφαλισμένος είναι γιατρός χειρουργός και μετά από μια περιπέτεια υγείας αδυνατεί (για όλη του την υπόλοιπη ζωή του) να χειρουργεί, τότε δεν θεωρείται ότι είναι ΜΟΑ καθώς σε αυτήν την περίπτωση ο ασφαλισμένος είναι, μεν, ανίκανος να εργαστεί στο επάγγελμα που ως τώρα εξασκούσε, δηλαδή να χειρουργεί για εξασφάλιση του βιοπορισμού του, αλλά δεν είναι ανίκανος να κάνει ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ άλλη εργασία.Συνεπώς, την ώρα που συνάπτουμε το ασφαλιστήριο μας, είναι απαραίτητο να διευκρινίζουμε, σε συνεργασία με τον ασφαλιστικό μας σύμβουλο, τι ακριβώς σημαίνουν οι βασικές αναφορές και οι περιγραφές που υπάρχουν στους όρους του ασφαλιστηρίου.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.