Πώς μπορώ να δω ποιο ασφαλιστικό προϊόν μου χρειάζεται;

Αποφασίσατε να κάνετε το βήμα και να ασφαλιστείτε; Πολύ ωραία, πώς θα βρείτε όμως ποια ασφάλεια χρειάζεστε;
Η διαδικασία επιλογής ενός ασφαλιστικού συμβολαίου, για οποιοδήποτε λόγο και αν γίνεται αυτό, είναι από τα πιο κρίσιμα σημεία γιατί αποφασίζετε για κάτι που θα σας συνοδεύει για πολλά χρόνια και θα είναι σημαντικό για τη ζωή σας και την καθημερινότητά σας.  Όταν έρχεται η στιγμή να κάτσετε στο ίδιο τραπέζι με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για να δείτε τι σας ταιριάζει και σας καλύπτει, θα περάσετε από τη διαδικασία της συμπλήρωσης του περίφημου εντύπου αναγκών, ενός απαραίτητου εντύπου που χαρτογραφεί τις ανάγκες σας αλλά και τους στόχους σας. Μπορεί στην αρχή αυτό το έντυπο να σας φαίνεται μια γραφειοκρατική διαδικασία αλλά είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε και να βάλετε σε προτεραιότητα τις ασφαλιστικές σας ανάγκες. Έτσι λοιπόν, αφού συμπληρώσετε τα μηνιαία έξοδα αλλά και έσοδα της οικογένειας, ώστε να είστε σε θέση να γνωρίζετε πόσο ο κάθε κίνδυνος θα επηρεάσει τον οικογενειακό σας προϋπολογισμό,  περνάτε στο δεύτερο σημαντικό κομμάτι, να συζητήσετε πώς θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε τα οικονομικά κενά που θα δημιουργηθούν από   διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην πορεία της ζωής σας.Για παράδειγμα, πώς θα αντιμετωπίζατε όποια προβλήματα συναντούσατε αν δεν υπήρχε το δικό σας εισόδημα και πόσα χρήματα θα χρειαζόσασταν γι’ αυτό; Το ίδιο ισχύει και για ανάλογα προβλήματα υγείας, τι θα βοηθούσε περισσότερο στο να ανταπεξέλθετε σε όλα τα έξοδα; Οι αποταμιεύσεις σας, μια ασφάλιση ή τα ακίνητα που μπορεί να έχετε;Χαρακτηριστικό των ασφαλιστικών συμβολαίων είναι να εξασφαλίζουν ένα μέλλον χωρίς «σύννεφα». Σε αυτό το μέλλον θα μεγαλώσουν και τα παιδιά σας. Έχετε κάνει λογαριασμό για το πόσο μπορεί να σας στοιχίσει η εκπαίδευσή τους; Έχετε υπολογίσει από πού μπορείτε να βγάλετε τα χρήματα αυτά; Έχετε σκεφτεί πως θα εξασφαλίσετε το σημερινό βιοτικό σας επίπεδο και στα χρόνια συνταξιοδότησης?Επειδή όμως μέλλον χωρίς παρόν δεν γίνεται, πρέπει να σκεφτόμαστε και τα υλικά αγαθά που έχουμε τώρα. Αυτοκίνητο, επιχείρηση, σπίτι, όλα έχουν ανάγκη από προστασία για την περίπτωση που συμβεί κάτι. Σε κάθε περίπτωση σημασία στην διαμόρφωση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου παίζουν οι προτεραιότητες που έχετε θέσει. Αυτές οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές για κάθε άνθρωπο, ακόμα και για κάθε ηλικία, γι’ αυτό και είναι απαραίτητος ο ορισμός των αναγκών και των αντίστοιχων λύσεων.Με ποια σειρά θα βάζατε λοιπόν την ζωή σας, την οικογένειά σας, την περιουσία σας, την υγεία σας, τη σύνταξή σας και το μέλλον των παιδιών σας; Η απάντηση σε αυτή και σε άλλες ερωτήσεις θα καθορίσουν το ασφαλιστικό πακέτο που πραγματικά θα σας καλύψει. 

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.