Ποια είναι τα οφέλη ενός προγράμματος υγείας για παιδιά;

Από τη στιγμή που ένας γονιός παίρνει στην αγκαλιά το παιδί του, θέλει να του παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί και να το κάνει να νιώθει πάντα ασφαλές. Και ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας για παιδιά είναι ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κανείς, για να έχει το κεφάλι του ήσυχο πως ό,τι και αν χρειαστεί θα μπορεί να προσφέρει στο παιδί του την ιδανική ιατρική περίθαλψη σε μια ώρα ανάγκης.

Το να είσαι γονιός σημαίνει πως αναλαμβάνεις την ευθύνη να μεγαλώσεις σωστά έναν άνθρωπο και να φροντίσεις να μη του συμβεί τίποτε κακό. Και αυτό το αίσθημα ευθύνης συχνά δημιουργεί στους γονείς ένα μεγάλο άγχος, καθώς πάνω από όλα οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι γερά και υγιή. Και ένα πρόγραμμα ασφάλειας παιδιού έρχεται για να μειώσει (όσο γίνεται) αυτό ακριβώς το άγχος των γονιών: την ανησυχία για το πώς θα αντιμετωπίσουν ζητήματα που αφορούν την υγεία των παιδιών τους. Ποια όμως είναι τα οφέλη ενός τέτοιου προγράμματος;

Πρόσβαση σε μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και κλινικές που προσφέρουν υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες υγείας.

Δυστυχώς η κακή κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο εθνικό σύστημα υγείας και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία με τις ελλείψεις σε κρεβάτια και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, συχνά κάνουν τους γονείς να ανησυχούν για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που κάτι πάθει το παιδί τους.

Με την ασφάλεια υγείας  παιδιού οι γονείς εξασφαλίζουν πως αν το παιδί τους χρειαστεί να νοσηλευτεί, η νοσηλεία του θα γίνει σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο ή κλινική και αμέσως θα βρεθεί ένα άνετο δωμάτιο, ενώ θα έχει την ιατρική φροντίδα που χρειάζεται (ακόμα και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή και Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας), χωρίς καθυστερήσεις και αναμονές. Μάλιστα κάποια προγράμματα υγείας παιδιού, καλύπτουν ακόμα και τις δαπάνες ασθενοφόρου, ώστε σε μια ώρα ανάγκης να είστε σίγουροι πως δεν θα χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι  εξονοσοκομειακές παροχές θα σας λύσουν τα χέρια

Ευτυχώς τις περισσότερες φορές τα παιδιά αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα υγείας που δεν απαιτούν νοσηλεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Ένα πρόγραμμα ασφάλειας παιδιού όπως το Premium Νοσοκομειακό Β' 500€ - Παιδικό Economy της Eurolife ERB παρέχει απεριόριστες δωρεάν προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις σε κάποιες βασικές ειδικότητες γιατρών και απεριόριστες επισκέψεις και δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις  για έκτακτα περιστατικά. Έτσι οι γονείς ξέρουν πως ό,τι και αν συμβεί θα μπορούν αμέσως να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για το παιδί τους στα συμβεβλημένα νοσοκομεία και κλινικές.

Ξέρετε αμέσως πού να απευθυνθείτε

Την ώρα που ένας γονιός βλέπει πως το παιδί του αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας, σίγουρα το άγχος τον κυριεύει και δύσκολα κανείς βρίσκει την ψυχραιμία να σκεφτεί ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσει για τη σωστή νοσηλεία του παιδιού. Με την ασφάλεια υγείας παιδιού οι γονείς δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτό καθώς λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν ανά πάσα στιγμή για να πάρουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις ασφαλιστικές καλύψεις του προγράμματος και οδηγίες για τις διαδικασίες πριν και μετά τη νοσηλεία του παιδιού.

Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό

Μπορείτε να αναζητήσετε μια ασφάλεια παιδιού που να ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Για παράδειγμα, αν μπορείτε να καλύψετε εσείς ένα κόστος νοσηλείας που αγγίζει τα 500 ευρώ (το υπόλοιπο καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρεία) τότε μπορείτε να έχετε μια ολοκληρωμένη νοσοκομειακή κάλυψη μαζί με εξωνοσοκομειακές παροχές, καταβάλλοντας ένα χαμηλό ασφάλιστρο. Καλό δε, είναι να γνωρίζετε πως το ύψος του ασφάλιστρου διαμορφώνεται με βάση την ηλικία του γονέα, τον αριθμό των παιδιών που θα ασφαλιστούν ακόμα και την συχνότητα καταβολής ασφαλίστρου. Για παράδειγμα, ένας γονέας ηλικίας 35 ετών, με το πρόγραμμα της Eurolife ERB «Εξασφαλίζω πρόληψη & περίθαλψη για το παιδί μου Β’ 500 €», το συνολικό ασφάλιστρο που καλείται να πληρώσει είναι μόλις 12 ευρώ το μήνα.

Τώρα που μάθατε για τα οφέλη ενός προγράμματος υγείας για παιδιά μπορείτε αν θέλετε να επικοινωνήσετε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο για να σας ενημερώσει για τα προγράμματα υγείας που ταιριάζουν στις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη