Περνάμε καλά όλη η οικογένεια μαζί: Ιδέες και tips

Οι οικογενειακές στιγμές είναι πολύτιμες και δημιουργούν αναμνήσεις που κρατούν χρόνια. Καλό είναι λοιπόν να τις χαρούμε πριν μεγαλώσουν τα παιδιά μας και δεν μας θέλουν στην παρέα τους!

Οι ιδέες για δραστηριότητες, παιχνίδια, βόλτες και εκδρομές για όλη την οικογένεια πολλές. Όρεξη να έχει κάποιος και να τα οργανώσει! Γιατί ο προγραμματισμός και η οργάνωση είναι η μισή διαδρομή προς την διασκέδαση!

Ο καιρός στην Ελλάδα είναι τις περισσότερες μέρες καλός οπότε και μας βοηθά να επιλέξουμε εξωτερικούς χώρους για τις δραστηριότητες μας. Η πιο απλή επιλογή είναι να βγείτε όλοι για έναν καφέ-διαλέξτε μια καφετέρια με κάποιον παιδότοπο ή επιτραπέζια αν τα παιδιά σας είναι μικρά- ή για φαγητό, και να περάσετε έτσι τη μέρα σας συζητώντας για την εβδομάδα σας αλλά και τα επόμενα σχέδια σας. Μπορείτε να επιλέξετε επίσης κάποιο κοντινό μέρος στη θάλασσα ή σε βουνό για να ξεφύγετε λίγο από την πόλη.

Ανήκετε στους τυχερούς που είστε στην παραλία; Μην κάτσετε να κάνετε μόνο ηλιοθεραπεία! Παίξτε με τα παιδιά σας, από επιτραπέζια ταξιδίου μέχρι βόλει και ρακέτες (σε χώρους που επιτρέπεται και δεν ενοχλείτε!), χτίστε κάστρα, μαζέψτε κοχύλια και όμορφες πέτρες και μετά επιστρέφοντας ψάξτε στο διαδίκτυο ιδέες για να κάνετε κατασκευές και οι καλοκαιρινές σας αναμνήσεις να σας  συντροφεύουν για όλον τον χρόνο.

Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, η πόλη προσφέρεται για διάφορες δραστηριότητες. Από τον Εθνικό Κήπο μέχρι μια βόλτα στο...νησί της Αθήνας, τα Αναφιώτικα, από το Μοναστηράκι μέχρι και την Καστέλα, οι επιλογές είναι πολλές. Φυσικά δεν ξεχνάμε τα διάφορα μουσεία αλλά και τις διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που διοργανώνουν δωρεάν ή σε πολύ προσιτές τιμές για όλη την οικογένεια.

Αν θέλετε κάτι για πιο βράδυ, διαλέξτε ένα θερινό σινεμά, μια παράσταση ή μια συναυλία σε ένα από τα πολλά ανοιχτά θέατρα της Αθήνας ή για κάτι πιο ιδιαίτερο μια παράσταση παραδοσιακών χορών στο ιστορικό θέατρο της Δόρας Στράτου στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη υπολογίσει να μείνετε σπίτι, μην ανησυχείτε, υπάρχουν επιλογές και για εσάς! Τα παιχνίδια που μπορείτε να παίξετε είναι πολλά, από επιτραπέζια μέχρι υπαίθρια (όπως τα μήλα ή ιδιαίτεροι αγώνες δρόμου) και μάλιστα με κάποιο έπαθλο ώστε να υπάρχει και υγιής ανταγωνισμός. Ακόμα, ιδιαίτερα διασκεδαστικό θα ήταν αν προσπαθούσατε να μαγειρέψετε όλη η οικογένεια μαζί το αγαπημένο σας φαγητό ή το αγαπημένο σας γλυκό. Η απόλαυση μετά όταν θα το τρώτε θα είναι ακόμα μεγαλύτερη. Πιο βραδάκι, φτιάξτε ποπ κορν και βάλτε να δείτε όλοι μαζί μια ταινία, που να είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες αλλά και να προσφέρει και κάποιο μήνυμα στα παιδιά σας.

Δημιουργήστε λοιπόν όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις και δεθείτε ακόμα περισσότερο μεταξύ σας, κάνοντας ταυτόχρονα όμορφα και δημιουργικά πράγματα. 

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.