Όταν οι τουρίστες γίνονται…πονοκέφαλος!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα φιλόξενη, που καλωσορίζει τους τουρίστες και σε μεγάλο βαθμό ζει από αυτούς. Κάποιες στιγμές όμως γίνονται μπελάς. Τι γίνεται τότε;
Η χώρα μας στηρίζεται στον τουρισμό και γίνονται προσπάθειες να τονωθεί ακόμα περισσότερο αυτό το κομμάτι της οικονομίας μας για ολόκληρο τον χρόνο και όχι μόνο για το καλοκαίρι. Πέρα από τα θετικά αυτής της κατάστασης, τα προβλήματα που μπορεί να κρύβονται για τους επαγγελματίες του τουρισμού είναι πολλά. Κατά την τουριστική, και όχι μόνο, περίοδο από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα δωμάτια ανά την Ελλάδα περνούν χιλιάδες άνθρωποι κάθε εθνικότητας, ηλικίας και συνηθειών με αποτέλεσμα συχνά να υπάρχουν προβλήματα κατά τη διαμονή τους. Αυτά τα προβλήματα είτε προκαλούνται από τους τουρίστες είτε είναι κάποια ατυχήματα που συμβαίνουν από τυχαίους λόγους. Αυτά τα θέματα μπορεί να αποδειχτούν από πολύ απλά μέχρι πολύ σύνθετα και πολυέξοδα οπότε τι πιο σοφό και προνοητικό από το να υπάρχει μια ειδική ασφάλιση για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια;Τα ασφαλιστικά προγράμματα που απευθύνονται στους ξενοδόχους καλύπτουν τα κτήρια, τα περιεχόμενα των κτηρίων αλλά και τα κέρδη των επαγγελματιών. Το εύρος των ζημιών που καλύπτονται είναι πραγματικά πολύ μεγάλο ξεκινώντας από τις πιο βασικές και συνηθισμένες όπως η φωτιά, η κλοπή, τα καιρικά φαινόμενα αλλά και ο σεισμός και φτάνοντας μέχρι πιο εξειδικευμένα όπως κακόβουλες και τρομοκρατικές ενέργειες, βραχυκυκλώματα και διαρροές νερού. Με αυτόν τον τρόπο ο επαγγελματίας καλύπτεται από έξοδα που μπορεί να προκύψουν και πρέπει να καλυφθούν άμεσα καθώς θα πρέπει η επιχείρηση να εξακολουθεί να λειτουργεί.Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να καλυφθούν και περιπτώσεις αστικής ευθύνης σε τρίτους (και πελάτες του ξενοδοχείου), όπως κάποιος τραυματισμός ή υλική ζημιά ή ακόμα και θάνατος. Επίσης καλύπτεται, αν υπάρξει, και η κλοπή χρημάτων που βρίσκονται μέσα σε χρηματοκιβώτια.Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ένας ξενοδόχος ή ιδιοκτήτης δωματίων μπορεί πλέον να είναι καλυμμένος για έκτακτες περιπτώσεις και έξοδα που μπορεί να συμβούν είτε από ανθρώπινο είτε από τυχαίο παράγοντα. Τα ασφαλιστικά προγράμματα αυτά έχουν το θετικό ότι όχι μόνο καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά αλλά τα καλύπτουν και γρήγορα, με σύντομες διαδικασίες. Επίσης, τα ασφάλιστρα διαμορφώνονται με βάση πραγματικά στοιχεία όπως η αξία του κτηρίου, το περιεχόμενο αλλά και το μικτό κέρδος της επιχείρησης ώστε να μην υπάρχουν υπερβολές και μετέπειτα δυσκολίες. Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτήν την κατηγορία επαγγελματιών, μην καθυστερείτε άλλο, βρείτε τον ασφαλιστικό σας συνεργάτη για να σας καλύψει και αφοσιωθείτε χωρίς έννοιες στη δουλειά σας!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.