Οικονομικές ιδέες διακόσμησης για το μπαλκόνι σας

Τώρα που άνοιξε ο καιρός, είναι καιρός να ανοίξετε κι εσείς τις μπαλκονόπορτες και να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ξανά τις βεράντες του σπιτιού σας. Παρακάτω θα δείτε μερικές απλές και οικονομικές ιδέες διακόσμησης, που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μία καλοκαιρινή όαση.

Ένα μπαλκόνι, μικρό ή μεγάλο, βοηθά ένα σπίτι να φαίνεται μεγαλύτερο. Όταν λοιπόν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν είναι ευκαιρία να το εκμεταλλευτείτε, έχοντας συνεχώς τις μπαλκονόπορτες ανοιχτές και περνώντας εκεί τον περισσότερο χρόνο σας. Όμως, επειδή η θέα που έχουν τα μπαλκόνια, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, συνήθως δεν είναι η ιδανική, μπορείτε να δείτε παρακάτω μερικές εύκολες και οικονομικές ιδέες διακόσμησης, που θα κάνουν το μπαλκόνι σας τον δικό σας καλοκαιρινό παράδεισο.

Πριν ξεκινήσετε να σκέφτεστε πώς θα διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας θα πρέπει να το καθαρίσετε. Πετάξτε όλα τα άχρηστα αντικείμενα που αποθηκεύατε εκεί τόσο καιρό και κάντε ένα καλό καθάρισμα. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να αποκτήσετε τη σωστή άποψη για το μέγεθος του μπαλκονιού σας αλλά και να καταλάβετε τις ανάγκες του σε επίπεδο διακόσμησης.

Τοποθετήστε διάφορα φυτά ή και λουλούδια

Η πιο εύκολη και οικονομική λύση για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας είναι τα φυτά. Μπορείτε να επιλέξετε μυρωδικά, όπως ο βασιλικός και η μέντα, αλλά και διάφορα λουλούδια για να δημιουργήσετε μια όμορφη ατμόσφαιρα. Επίσης, στο εμπόριο κυκλοφορούν διαφόρων ειδών γλαστράκια τα οποία θα σας βοηθήσουν να βάλετε περισσότερο χρώμα στη διακόσμησή σας.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε πάντοτε να φυτέψετε οι ίδιοι τα φυτά που θα επιλέξετε εξοικονομώντας έτσι κάποια χρήματα, αλλά και ότι δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Δηλαδή, για ένα μικρό μπαλκόνι, 3-4 γλαστράκια είναι ιδανικά.

Εάν το μπαλκόνι σας δεν διαθέτει πολύ χώρο, τότε προτιμήστε κρεμαστές γλάστρες ή γλάστρες που εφάπτονται στα κάγκελα για να εξοικονομήσετε κάποια τετραγωνικά.

Βάλτε έπιπλα για να μπορείτε να το απολαύσετε

Γιατί να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας εάν δεν μπορείτε να καθίσετε κάπου και να το απολαύσετε τόσο εσείς όσο και η παρέα σας; Επιλέξτε έξυπνα τα έπιπλα που θα βάλετε ανάλογα με το μέγεθος του μπαλκονιού σας και δημιουργήστε μια πολύ ζεστή γωνιά. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό μπαλκόνι μπορείτε να επιλέξετε έπιπλα που διπλώνουν. Σε ένα μεσαίο μπορείτε να τοποθετήσετε πολυθρόνες και ένα μικρό τραπεζάκι, ενώ σε ένα μεγαλύτερο μπορείτε ακόμα να συμπεριλάβετε και ένα μεγάλο τραπέζι για να κάθεστε με τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να τα αγοράσετε, μπορείτε να τα φτιάξετε και μόνοι σας.

Δώστε χρώμα με διακοσμητικά

Μερικά μαξιλάρια, ένα χαλάκι, δυο φαναράκια, κεριά και άλλα διακοσμητικά μπορούν αμέσως να δημιουργήσουν μια άλλη ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι. Πριν ξεκινήσετε την επιδρομή σας στην αγορά, ρίξτε μια ματιά στην αποθήκη, αλλά και στο υπόλοιπο σπίτι, γιατί όλο και κάτι θα βρείτε που έχετε ήδη και που μπορείτε να αξιοποιήσετε! Έτσι δεν θα μπείτε στον πειρασμό να κάνετε περιττά έξοδα.

Περιφράξτε τον χώρο

Όπως είπαμε και παραπάνω, πολλές φορές, η θέα από το μπαλκόνι δεν είναι ιδανική. Επίσης, πιθανό να νιώθετε ότι εάν κάτσετε στο μπαλκόνι θα βρίσκεστε εσείς σε κοινή θέα. Γι’ αυτό, υπάρχουν λύσεις! Η περίφραξη με μεταλλικά ή ξύλινα κάγκελα ή η χρήση μιας κουρτίνας θα σας βοηθήσουν να διαφυλάξετε την προσωπική ζωή σας από τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ θα δώσουν στο μπαλκόνι σας στυλ.

Τέλος, εάν μένετε σε πολυκατοικία και επιλέξετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε ένα πράσινο παράδεισο, βεβαιωθείτε ότι έχετε προνοήσει για παν ενδεχόμενο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο καλός ο γείτονας έχει ασφάλεια κατοικίας.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη