Κάνοντας τα δύσκολα εύκολα. Απλά με προνοητικότητα

Η απόφαση να στείλεις το παιδί σου να σπουδάσει μακριά από τον τόπο διαμονής της οικογένειας αποτελεί μια σημαντική επιβάρυνση για κάθε γονιό που θέλει το καλύτερο για το παιδί του.
Διαβάζοντας για τα αποτελέσματα των Πανελλήνιων Εξετάσεων κι αυτής της χρονιάς και έχοντας - όπως οι περισσότεροι - στο πολύ κοντινό οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον τελειόφοιτους Λυκείου οι οποίοι έδωσαν εξετάσεις για να κερδίσουν το δικό τους αύριο, αντιλαμβανόμαστε ότι έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι δυσκολίες από την επίδραση της οικονομικής κρίσης στον προϋπολογισμό των περισσοτέρων οικογενειών.Η απόφαση να στείλεις το παιδί σου να σπουδάσει μακριά από τον τόπο διαμονής της οικογένειας, μπορεί στο παρελθόν να ήταν πρόβλημα μόνο στην περίπτωση των πανεπιστημίων του εξωτερικού, σήμερα όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο αποτελεί σημαντική επιβάρυνση ακόμα και για ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία απαιτούν μετοίκιση του παιδιού. Και μπορεί να φαντάζει σε όλους τους γονείς, ιδέα αδιαπραγμάτευτη το να βοηθήσουν το παιδί τους να σπουδάσει αυτό που επιθυμεί, όμως στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Το δίλημμα είναι μεγάλο και ο προβληματισμός των περισσοτέρων γονιών έντονος, επισκιάζοντας συχνά τη χαρά της επιτυχίας που με τόσο κόπο κάθε παιδί κέρδισε.Είμαστε σίγουροι πως κανένας από όλους αυτούς τους γονείς που σήμερα βρίσκονται σε αυτό το δίλημμα, αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, δε θα είχε αποφασίσει διαφορετικά. Θα είχε προετοιμαστεί οικονομικά γι΄αυτήν την σημαντική στιγμή!Όλοι εσείς, οι γονείς με μικρότερα παιδιά, προλαβαίνετε να θέσετε στις προτεραιότητές σας όχι μόνο τη σημερινή αλλά και τη μελλοντική εξασφάλιση των παιδιών σας με δυναμικά και ευέλικτα ασφαλιστικά προγράμματα, ευελπιστώντας ότι πέρα από τη χαρά της όποιας επιτυχίας τους θα έχετε την ικανοποίηση να ακούσετε εκείνη τη στιγμή:«Σε ευχαριστώ που μου κάνεις τα δύσκολα εύκολα, παρά τις δικές σου δυσκολίες».Δείτε εδώ πληροφορίες για τα προγράμματα Δημιουργίας Κεφαλαίου που διαθέτει η Eurolife .

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Μετακινήσου στην πόλη με ασφάλεια
Αστική Ευθύνη

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Μετακινήσου στην πόλη με ασφάλεια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποφασίζουν να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους. Ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω του Covid19, η αγορά και χρήση του ποδήλατου αυξήθηκε πολύ καθώς αποτελεί ασφαλέστερο - ως προς τον ιό - μέσο μετακίνησης, ειδικά για μικρές αποστάσεις. Οι ποδηλάτες διαρκώς αυξάνονται σε αριθμό, αλλά πόσοι εξ αυτών γνωρίζουν τι πραγματικά χρειάζονται για να είναι οι ίδιοι και οι άλλοι γύρω τους ασφαλείς;
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.