Γυμναζόμαστε ασφαλώς…από όλες τις πλευρές!

Η γυμναστική μας κάνει καλό! Πρέπει να κάνουμε γυμναστική! Πάμε να βρούμε ένα γυμναστήριο!

Πόσες φορές δεν τα έχουμε πει όλα τα παραπάνω…Πόσες τα έχουμε κάνει είναι άλλο θέμα βέβαια..! Πέρα από το χιούμορ όμως της υπόθεσης, το να βρούμε το σωστό γυμναστήριο είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε.

Το ποιο είναι το σωστό γυμναστήριο σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Γυμναστές, εγκαταστάσεις, καθαριότητα και η λίστα μπορεί να συνεχίζεται επ’αόριστον. Τα χαρακτηριστικά που μπορούμε να αξιολογήσουμε είναι πολλά και πρέπει να κάνουμε σωστή επιλογή αν είναι να το πάρουμε στα σοβαρά.

Θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι οι γυμναστές που είναι υπεύθυνοι έχουν την κατάλληλη κατάρτιση να αναλάβουν την εκγύμνασή μας αλλά και να μας προσέξουν, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που έχουμε. Επίσης, πρέπει να είναι σε θέση να μας βοηθήσουν-έστω και σε ένα πρώτο επίπεδο-αν κάτι συμβεί και τραυματιστούμε.

Ένα άλλο σημείο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τα μηχανήματα. Να είναι διατηρημένα σωστά, να είναι ασφαλή, να είναι καθαρά, να μην είναι χαλασμένα. Τα μηχανήματα ενός γυμναστηρίου είναι εργαλεία αλλά και παγίδες ταυτόχρονα αν δε χρησιμοποιούνται σωστά καθώς μπορούν να κρύβουν κινδύνους με τα βάρη, τους ιμάντες και όλα τα άλλα εξαρτήματα.

Η καθαριότητα, οι γενικότερες εγκαταστάσεις-ιδιαίτερα αν υπάρχουν πισίνες, σάουνες κλπ- είναι και αυτά σημαντικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε.

Αυτά είναι πράγματα που προσέχει και αναζητά ένας πελάτης. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, εκείνη του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου που είναι εξίσου σημαντική και χρειάζεται προσοχή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο ιδιοκτήτης έχει να αντιμετωπίσει πολλά πιθανά θέματα μέσα στην ίδια του την επιχείρηση, καθώς πρόκειται για δραστηριότητες που εγκυμονούν κινδύνους σε πολλαπλά επίπεδα. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που για να είναι προετοιμασμένοι για όλα επιλέγουν να κάνουν μια ειδική ασφάλιση για γυμναστήρια που τους καλύπτει για την περίπτωση που συμβεί κάτι.

Τα ασφαλιστικά προγράμματα αυτά, της αστικής ευθύνης που εξειδικεύονται σε γυμναστήρια, ανάλογα με τον αριθμό των εγγεγραμμένων μελών και τις καλύψεις που θέλει να συμπεριλάβει ο ιδιοκτήτης, προσφέρουν μια ασφάλεια ότι αν κάτι πάει στραβά, θα υπάρχει τρόπος να λυθεί το πρόβλημα όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα.

Ο τρόπος να υπολογιστούν τα ασφάλιστρα για ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα εύκολος καθώς υπάρχουν ειδικά εργαλεία που βοηθούν σε ακριβώς αυτό αλλά σε κάθε περίπτωση εύκολα μπορεί να βρεθεί κάποιος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που να προσφέρει τις συμβουλές του ανάλογα με την κάθε περίπτωση.

Δεν θα αισθανόμασταν λοιπόν και εμείς μεγαλύτερη ασφάλεια στο να επιλέξουμε ένα συγκεκριμένο γυμναστήριο αν ξέραμε ότι ο ιδιοκτήτης έχει λάβει και ένα τέτοιο μέτρο; Σίγουρα πάντως δείχνει ένα ενδιαφέρον παραπάνω από την πλευρά του που μετράει στα θετικά!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.