Γιατί όλα τα μωρά μάς φαίνονται γλυκούλικα;

Πώς γίνεται ένα τόσο δα πλασματάκι να προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα; Η επιστήμη κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το λόγο που μας κάνει να «λιώνουμε» μπροστά σε ένα στρουμπουλό μωρό!

Πώς γίνεται ένα τόσο δα πλασματάκι να προκαλεί τόσο έντονα συναισθήματα; Η επιστήμη κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το λόγο που μας κάνει να «λιώνουμε» μπροστά σε ένα στρουμπουλό μωρό!Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε τα πιο τρυφερά συναισθήματα στη θέα και μόνο ενός μωρού –ενός οποιουδήποτε μωρού ακόμα κι αν δεν είναι το δικό μας, της αδερφής μας ή του φίλου μας;Δεν είναι επειδή ξυπνούν το μητρικό ή το πατρικό μας ένστικτο, ούτε επειδή είναι μικρούλικα και χαριτωμένα.  Δεν είναι αντίδραση μόνο των γυναικών, δεν  οφείλεται στο βιολογικό ρολόϊ τους, ούτε είναι ορμονικό.

Κυρίως, δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε, γιατί η αντίδρασή μας ορίζεται από διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στα πιο αρχέγονα σημεία του εγκεφάλου μας, όπως αποκαλύπτει αυτό το βίντεο:

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.