Ξενοδοχείο διαλέξατε;

Όσο καλοκαιριάζει, τόσο πιο πολύ σκεφτόμαστε τις διακοπές μας. Το μέρος το βρίσκουμε εύκολα, η Ελλάδα είναι γεμάτη από «διαμάντια». Ποιο είναι το επόμενο βήμα στον προγραμματισμό μας;

Το να επιλέξουμε το ξενοδοχείο φυσικά!

Οι έμπειροι ταξιδιώτες έχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που αναζητούν στα ξενοδοχεία που πηγαίνουν, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα κάνουν τη διαμονή τους πιο ευχάριστη και ασφαλή.

Τα δύο κύρια σημεία που κοιτούν οι ταξιδιώτες είναι το μέρος στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο και η τιμή του. Η τοποθεσία του ξενοδοχείου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς επηρεάζεται από το τι θέλουμε να κάνουμε και τι θέλουμε να δούμε. Με τη σειρά της, η τοποθεσία επηρεάζει και τις μετακινήσεις μας: μέσα στην πόλη, στο νησί, από ή προς την παραλία, προς άλλα αξιοθέατα, ή ακόμα προς ή από το λιμάνι ή το αεροδρόμιο. Στη συνέχεια έρχεται και η τιμή, ανάλογα με τον προϋπολογισμό μας και τα έξοδα που έχουμε υπολογίσει να κάνουμε. Αν, για παράδειγμα, είμαστε σε μέρος που μπορούμε να κινηθούμε με τα πόδια, τότε τα χρήματα που θα δίναμε σε μετακινήσεις μπορούν να προστεθούν σε ένα καλύτερο ξενοδοχείο.

Ένα επόμενο κριτήριο είναι οι παροχές που μας προσφέρονται. Πόσο σημαντικά είναι τα δύο είδη πρωινών; Θέλουμε απαραιτήτως wifi στο δωμάτιό μας; Παρέχει ειδικό check in για όσους φτάνουν αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί; Ποια είναι η πολιτική του για τις ακυρώσεις; «Ζυγίζουμε» τι είναι πιο σημαντικό για εμάς και αποφασίζουμε αναλόγως.

Για πολλούς παίζει ρόλο και το μέγεθος του ξενοδοχείου. Ένα μεγάλο ξενοδοχείο μπορεί να παρέχει περισσότερα πράγματα αλλά, ταυτόχρονα, έχει περισσότερο κόσμο που σημαίνει περισσότερη φασαρία, πιο αργή και, ίσως, απρόσωπη εξυπηρέτηση.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προτιμούν τα μικρά, οικογενειακά ξενοδοχεία όπου ο ιδιοκτήτης είναι παρών και φροντίζει τα πάντα, έχοντας στο μυαλό του το καλύτερο για τους πελάτες του και την επιχείρησή του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της νοοτροπίας είναι και οι ασφάλειες για ξενοδοχεία που υπάρχουν και καλύπτουν την ίδια την επιχείρηση από ζημιές αλλά περιλαμβάνουν και ειδικές καλύψεις αστικής ευθύνης για συμβάντα που αφορούν στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, όπως σωματική βλάβη ή υλική ζημιά σε περιουσιακά τους στοιχεία. Παράλληλα μπορεί να καλύψει και τυχόν απώλεια χρημάτων, αν αυτά βρίσκονται μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου.

Πολλοί λοιπόν οι παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή ενός ξενοδοχείου! Εσείς κοιτάτε κάτι ιδιαίτερο;

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.