Διαχειρίζομαι σωστά τα οικονομικά μου, συνεχίζω να ονειρεύομαι

Για κάποιους είναι ένα ταξίδι σε ένα μακρινό προορισμό, για άλλους η δυνατότητα να αγοράσουν επιτέλους κάτι που επιθυμούν πολύ, για τους περισσότερους από μας η αγωνία να ζήσουμε με άνεση όταν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε

Για κάποιους είναι ένα ταξίδι σε ένα μακρινό προορισμό, για άλλους η δυνατότητα να αγοράσουν επιτέλους κάτι που επιθυμούν πολύ, για τους περισσότερους από μας η αγωνία να ζήσουμε με άνεση όταν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε.

Όποιο κι αν είναι το όνειρο μας, ένας είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να το φτάσουμε:αποταμιεύοντας χρήματα από το εισόδημά μας.

Η αποταμίευση είναι τόσο παλιά όσο και οι ανάγκες του ανθρώπου, ενώ από το 1924 αποφασίστηκε να καθιερωθεί μια ημερομηνία – η 31η Οκτωβρίου – για να θυμόμαστε και να επικοινωνούμε τις δυνατότητες και τα οφέλη της σωστής διαχείρισης των χρημάτων μας.

Γιατί η αποταμίευση, αντίθετα από ότι συνηθίζουμε να πιστεύουμε, δεν είναι αποτέλεσμα στέρησης αλλά εκτέλεσης ενός σωστά οργανωμένου προϋπολογισμού των εσόδων και των εξόδων μας. Και δεν είναι ο μόνος μύθος που έχει συνδεθεί με την αποταμίευση, “Είναι πολύ νωρίς να ξεκινήσω”, “Είναι πολύ αργά πια να ασχοληθώ”, “Τα χρήματα που τελικά μου περισσεύουν είναι πολύ λίγα”, είναι σκέψεις που ίσως έχετε κάνει κι εσείς.

Όλα αυτά, απλά κάνουν λίγο πιο δύσκολη την απόφαση και την προσπάθεια, απαιτούν περισσότερη σκέψη και πιο ευέλικτες λύσεις, αλλά η ουσία δεν αλλάζει: Κατανοήστε τα όρια σας, διαχειριστείτε σωστά τη ζωή και τα οικονομικά σας και μη διστάζετε να ακολουθείτε τα όνειρά σας.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Μετακινήσου στην πόλη με ασφάλεια
Αστική Ευθύνη

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Μετακινήσου στην πόλη με ασφάλεια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποφασίζουν να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους. Ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω του Covid19, η αγορά και χρήση του ποδήλατου αυξήθηκε πολύ καθώς αποτελεί ασφαλέστερο - ως προς τον ιό - μέσο μετακίνησης, ειδικά για μικρές αποστάσεις. Οι ποδηλάτες διαρκώς αυξάνονται σε αριθμό, αλλά πόσοι εξ αυτών γνωρίζουν τι πραγματικά χρειάζονται για να είναι οι ίδιοι και οι άλλοι γύρω τους ασφαλείς;
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.