Αναζητώντας νέα γειτονιά

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται κάποια στιγμή στη ζωή τους μπροστά στη μεγάλη αλλαγή της μετακόμισης...

Μπορεί να γίνεται αναγκαστικά, μπορεί να γίνεται από επιλογή, μπορεί να γίνεται για ευχάριστο λόγο ή για πολύ δυσάρεστο. Πάντα όμως την έχει την ταλαιπωρία της. Σίγουρα πάντως δίνει το σήμα για μια καινούρια αρχή, για μια καθαρή, νέα σελίδα.

Το πώς επιλέγει ο καθένας τη νέα του γειτονιά έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό από το γιατί μετακομίζει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο στην απόφασή του.

Κανείς βέβαια δεν θέλει να μετακομίσει σε μια κακόφημη γειτονιά που θα έχει προβλήματα ασφάλειας, καθαριότητας και όπου δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει μόλις νυχτώσει. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κοιτάμε πρώτα. Μετά έρχονται τα πιο εξειδικευμένα:

Για παράδειγμα, πού δουλεύουμε; Το νέο μας σπίτι είναι κοντά ή μακριά από τη δουλειά μας; Αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας, καθώς πρόκειται για μια διαδρομή που θα γίνεται, καλώς εχόντων των πραγμάτων, καθημερινά. Για σκεφτείτε να απαιτεί μια ώρα ή και περισσότερο... Επίσης, αν έχουμε οικογένεια, ρόλο παίζει και το πού είναι το σχολείο των παιδιών μας, καθώς δεν θα θέλαμε να τα βάζουμε σε ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία με το πήγαινε-έλα κάθε μέρα.

Αν μετακινούμαστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το πόσο κοντά είναι σε στάσεις και σταθμούς είναι κύριο χαρακτηριστικό το οποίο κοιτάμε στο νέο σπίτι. Όσοι είναι πιο αναλυτικοί, θα υπολογίσουν και πόσο συχνά περνούν λεωφορεία, μετρό και τρένα και αν αξίζει να τα περιμένουν στο κρύο το χειμώνα για μια ώρα!

Για πολλούς, λόγος επιλογής νέου σπιτιού είναι και το αν βρίσκεται κοντά σε θάλασσα ή βουνό. Δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το ένα ή το άλλο. Για άλλους, σημαντική είναι η απόσταση του σπιτιού από καταστήματα, φαρμακεία κλπ. για είδη που μπορεί να χρειαστούν σε ώρα ανάγκης. Ακόμα και οι δραστηριότητες που προσφέρονται σε κάθε γειτονιά (γήπεδα, γυμναστήρια, καφετέριες, εστιατόρια) μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή.

Φυσικά, εκτός από το ευρύτερο θέμα της γειτονιάς, ρόλο παίζει και το ίδιο το σπίτι. Είναι παλιό ή καινούριο, πόσο θα θέλει για θέρμανση, σε ποιον όροφο είναι. Μη σας πω ότι μέχρι και τους γείτονες κοιτάμε!

Αν θέλουμε λοιπόν να νοικιάσουμε, ή ακόμα καλύτερα να αγοράσουμε ή και να χτίσουμε ένα νέο σπίτι, πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στη γειτονιά. Όλα αυτά, εκτός από την καθημερινότητά μας, μπορούν να επηρεάσουν μέχρι και το είδος ασφάλισης που θα χρειαστεί να κάνουμε.

Τα προγράμματα που υπάρχουν για το σπίτι παρέχουν μια ευρεία γκάμα καλύψεων όπως φυσικά φαινόμενα, ασφάλιση περιεχομένου από κλοπή, ζημιές από πολιτικές ταραχές και τρομοκρατικές ενέργειες, προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες.

Έτοιμοι λοιπόν για το μεγάλο βήμα; Βαθιά ανάσα και...πακετάρουμε!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.