Ακύρωση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου: κέρδος ή ζημιά;

Σίγουρα έχει περάσει κι από το δικό σας μυαλό η ιδέα να διακόψετε το ασφαλιστικό σας συμβόλαιο, είτε πρόκειται για κάποιο αποταμιευτικό πρόγραμμα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη της οικογένειάς σας ή την ασφάλιση του σπιτιού σας.

Οι απαιτήσεις αυξάνουν, η πίεση μεγαλώνει κι έστω μια μικρή μείωση στα έξοδα φαίνεται δελεαστική. Είναι όμως έτσι;Aς δούμε τα πράγματα όπως πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε πάντοτε, με ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

Καταρχήν θα πρέπει πάντα να ξεκινάμε από τα βασικά: γιατί ξεκινήσατε το συμβόλαιο σας, ποιες ανάγκες σας καλύπτει κι αν έχουν εξαλειφθεί οι λόγοι ύπαρξής του, όπως είναι η προστασία σας από τις συνέπειες ενός ατυχήματος ή ασθένειας, η εξασφάλιση του εισοδήματος σας, τα έξοδα σπουδών των παιδιών σας ή καλύτερες συνθήκες περίθαλψης.

Το πιθανότερο είναι ότι οι λόγοι αυτοί όχι μόνο έχουν εξαλειφθεί, αλλά έχουν ενισχυθεί. Οι μειώσεις των συντάξεων, τα προβλήματα και η απαξίωση των υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας, αλλά και η πιθανή μείωση της αγοραστικής σας δύναμης, συνηγορούν όσο ποτέ στη με κάθε τρόπο διατήρηση των επενδύσεων που έχετε ξεκινήσει στο παρελθόν με τη μορφή κάποιου ασφαλιστικού συμβολαίου.Το παλιό, αλλά πάντα επίκαιρο, ασφαλιστικό ρητό: “Η καλύτερη ασφάλεια είναι η ασφάλεια που έχουμε ήδη αγοράσει” περιγράφει ακριβώς αυτό: Η ακύρωση της ασφάλειας μας είναι μια πολύ ακριβή και άστοχη κίνηση.

Παρέχοντας – στις περισσότερες περιπτώσεις – ένα προσωρινό οικονομικό όφελος, είναι σχεδόν σίγουρο ότι, καθώς ο χρόνος περνά, οι συνθήκες αλλάζουν ριζικά και οποιαδήποτε προσπάθεια επανεκκίνησης ενός ακυρωμένου συμβολαίου γίνεται ολοένα και δυσκολότερη.Κατανοώντας, βέβαια, ότι τα προβλήματα και η πίεση παραμένουν, θα σας προτείναμε να μιλήσετε με κάποιον ειδικό για να συζητήσετε μαζί του εναλλακτικές λύσεις που θα επιτρέψουν αυτό το – δύσκολο για όλους μας – διάστημα να διατηρήσετε αλώβητο το πιο πολύτιμο αγαθό, την ασφάλεια σας.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.