Πώς ένα τραγούδι μπορεί και να σώσει μια ζωή

Από τα χρησιμότερα πράγματα να ξέρει κανείς, είναι πώς να κάνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Το CPR, σύμφωνα με νεότερες οδηγίες, μπορεί να γίνει μόνο με τα χέρια, στο ρυθμό ενός γνωστού τραγουδιού.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή στο σπίτι, το χώρο εργασίας ή κάποιο δημόσιο χώρο χάνουν τη ζωή τους. Πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να σωθούν εάν βρισκόταν κοντά τους κάποιος που ήξερε να κάνει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας, η τεχνική της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης (CPR) μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια, χωρίς τη λεγόμενη «τεχνητή αναπνοή».Οι ειδικοί συνιστούν σε όποιον βρεθεί κοντά σε έναν συνάνθρωπο που νιώσει έντονο πόνο στο στήθος και χάσει τις αισθήσεις του να βρει την ψυχραιμία και να ακολουθήσει δύο σημαντικά βήματα που μπορούν να σώσουν τη ζωή του:

  1. Να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ (166) και να δώσει ακριβείς οδηγίες ώστε να φτάσει γρήγορα το ασθενοφόρο και
  2. Να αρχίσει να κάνει έντονες μαλάξεις στο στήθος του ασθενούς, ακολουθώντας έναν σταθερό αλλά γρήγορο ρυθμό, όπως αυτόν του τραγουδιού «Staying Alive».

Με αυτόν τον τρόπο, οι πιθανότητες ο τίτλος του τραγουδιού να επαληθευτεί για τον άτυχο συνάνθρωπό μας πολλαπλασιάζονται.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κάνετε τις μαλάξεις και αποκτήστε τη δυνατότητα να σώσετε μια ζωή!

Ακόμη καλύτερα, γιατί δεν επενδύετε λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σας για να μάθετε σωστά πώς να παρέχετε πρώτες βοήθειες; Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσφέρει τη βασική εκπαίδευση, 20 ωρών, που κοστίζει 50 ευρώ και σας πιστοποιεί για 5 χρόνια.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.