Οδηγός για Οικογενειάρχες: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Η ζωή είναι απρόβλεπτη, το ίδιο και η καθημερινότητά μας. Πως θα αντιμετωπίζατε ένα απρόβλεπτο συμβάν, που δε θα μπορούσατε να αποφύγετε;

Σκεφτείτε για παράδειγμα το παιδί σας παίζοντας να πετάξει μια πέτρα, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου, ή το κατοικίδιό σας να προκαλέσει κάποια σωματική βλάβη σε έναν περαστικό, γιατί μπλέχτηκε στα πόδια του.

Και στις δύο περιπτώσεις θα ήσασταν ηθικά, αλλά πολύ περισσότερο νομικά, υποχρεωμένοι να αποκαταστήσετε τις ζημιές, επιβαρύνοντας οικονομικά τον οικογενειακό σας προγραμματισμό. Γιατί όμως να βρεθείτε σε αυτήν τη δύσκολη θέση ενώ μπορείτε να προστατέψετε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα με μια Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης για ιδιώτες;

Αποκτώντας μια τέτοια ασφάλεια αμέσως μεταφέρετε την ευθύνη για την εκτίμηση των υλικών ζημιών ή των σωματικών βλαβών όπως επίσης και τη κάλυψή τους στην ασφαλιστική σας εταιρεία, απαλλάσσοντάς σας από τυχόν έγνοιες και προβληματισμούς που μπορεί να δημιουργηθούν από μια απροσεξία.

Και το σημαντικότερο; Το κόστος για μια Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης είναι πολύ χαμηλό ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες κάθε οικογένειας.

Πιο αναλυτικά, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης Αστικής Ευθύνης, σας παρέχει:

  •  Άμεση Εξασφάλιση

Οι Ασφάλειες Αστικής Ευθύνης για ιδιώτες είναι σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν όχι μόνο τον ασφαλιζόμενο αλλά και τα μέλη της οικογένειάς του (ή συγγενικά πρόσωπα), που διαμένουν στο ίδιο σπίτι, σε περίπτωση που προκαλέσουν Υλικές Ζημιές ή Σωματικές Βλάβες τρίτων.

Επιπλέον, υπάρχουν και καλύψεις που μπορούν να προστεθούν στη συμφωνία σας, οι οποίες σας προστατεύουν και σε περίπτωση ζημιάς που προκλήθηκε άθελά σας σε τρίτους από τα κατοικίδιά σας ή από τη χρήση ποδηλάτου.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την πρόκληση του ατυχήματος η ασφαλιστική εταιρεία είναι σε θέση να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς, την αιτία και τέλος να αναλάβει τα έξοδα για την κάλυψή της μέχρι το ύψος των κεφαλαίων που έχετε επιλέξει να καλυφθείτε.

  • Οικονομία

Οι τιμές διαφέρουν στα διάφορα προγράμματα, καθώς διαμορφώνονται ανάλογα με το εύρος και το ύψος των καλύψεων που προσφέρουν, αλλά και τον αριθμό των ασφαλιζόμενων μελών. Μια βασική ασφάλιση ξεκινά στα €40 το χρόνο για ασφαλισμένο σε ηλικία 40 ετών με κεφάλαιο 10.000€, που είναι μια αρκετά συμφέρουσα τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι αντιστοιχεί σε μόλις 3€ το μήνα! Φυσικά εάν επιλέξετε και προαιρετικές καλύψεις το ασφάλιστρο θα αυξηθεί.

  • Ταχύτητα & Ευελιξία

Αν τελικά αποφασίσετε πώς θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και επιλέξετε να αποκτήσετε μια Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης για ιδιώτες να θυμάστε ότι πάντα σε συνεννόηση με την ασφαλιστική εταιρεία σας- ίσως μπορείτε να ορίσετε ένα μοντέλο χρονισμών της καταβολής του ασφαλίστρου που να σας βολεύει περισσότερο .

Αν έχετε τον απόλυτο έλεγχο της ζωής σας και η λέξη «έκπληξη» σας είναι άγνωστη, μπορεί μια τέτοια επιλογή να μην έχει πολλά να σας προσφέρει. Αν όμως κάποιες εκπλήξεις εμφανίζονται που και που, και μάλιστα δεν περνάει από το χέρι σας το να τις αποτρέψετε, ίσως να αξίζει να εξερευνήσετε μια τέτοια λύση εξαφάνισης. Άλλωστε, μαθαίνοντας κάποια πράγματα λιγότερο γνωστά, κανείς δεν έχασε.

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.