5 χρήσιμες συμβουλές για αυτούς που έχουν στεγαστικό δάνειο

Η Τράπεζα απαιτεί να έχετε ασφάλεια κατοικίας. Τι σημαίνει αυτό και πώς θα επιλέξετε ασφαλιστικό πρόγραμμα;

Είναι βέβαιο πως, σήμερα περισσότερο από ποτέ, σας απασχολεί να έχετε το σωστό πρόγραμμα ασφάλειας κατοικίας, έτσι ώστε να καλύπτεστε τυπικά απέναντι στην Τράπεζα που το απαιτεί, αλλά κυρίως να έχετε οι ίδιοι το κεφάλι σας ήσυχο. Θέλετε ένα πρόγραμμα που να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό σας το λιγότερο δυνατό, ενώ ταυτόχρονα να σας προσφέρει τη μέγιστη δυνατή κάλυψη. 

  1. Αναζητήστε ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα συμβατό, που θα προστατεύει την κατοικία σας από τους κινδύνους που απαιτεί το δάνειο σας.
  2. Δείτε λίγο πιο μακριά. Αντί να αρκεστείτε στην κάλυψη που προαπαιτεί το δάνειό σας, αναζητήστε πιο ολοκληρωμένη προστασία που να περιλαμβάνει π.χ. την ασφάλιση του περιεχομένου. Έτσι, σε περίπτωση ζημιάς, εκτός από τα του σπιτιού, θα μπορέσετε να αντικαταστήσετε και αγαπημένα σας πράγματα.
  3. Προτιμήστε ένα ευέλικτο πρόγραμμα που, εκτός από τις βασικές καλύψεις, προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία με πολλές συμπληρωματικές καλύψεις, π.χ., αστική ευθύνη, επεκτάσεις σε υπαίθριους χώρους. Έτσι θα μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε εκείνες που ταιριάζουν στις ανάγκες σας και την οικονομική σας ευχέρεια.
  4. Συγκρίνετε προγράμματα διαφορετικών εταιριών και καταλήξτε σε αυτό που έχει ένα ανταγωνιστικό ασφάλιστρο χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα υπηρεσιών. Αυτό που θέλετε είναι ολοκληρωμένη κάλυψη σε ανταγωνιστική τιμή, από μια αξιόπιστη εταιρεία.
  5. Αν έχετε ήδη ασφαλίσει το σπίτι σας τότε που πήρατε το δάνειο, μπορείτε να αλλάξετε ασφαλιστικό πρόγραμμα στην πορεία. Δεν είναι υποχρεωτικό να συνεχίσετε με το ίδιο μέχρι την αποπληρωμή του δανείου. Κάντε μια έρευνα αγοράς και βρείτε αυτό που σας καλύπτει καλύτερα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. 

Συμβουλευτείτε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο ή μπείτε στις ιστοσελίδες των ασφαλιστικών εταιριών και δείτε τα διαθέσιμα προγράμματα. Η σωστή επιλογή θα σας επιτρέψει να απολαμβάνετε ήσυχοι τη θαλπωρή του σπιτιού σας!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.