3 τρόποι να αυξήσετε την παραγωγικότητα των υπαλλήλων σας

Η αποδοτικότητα των εργαζομένων μιας επιχείρησης είναι σίγουρα το κλειδί για την ανάπτυξή της και την μεγιστοποίηση των κερδών της. Και γι’ αυτό δεν αρκεί μόνο η καλή οργάνωση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Είναι η φιλοσοφία που κυριαρχεί στην ίδια την επιχείρηση που μπορεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα.

Η παραγωγικότητα των εργαζομένων μιας εταιρίας είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με την ικανοποίηση που εισπράτουν από την εργασία τους, παρότι υπάρχουν μελέτες που αποσυνδέουν αυτές τις δύο έννοιες. Συνήθως όμως, η αύξηση της επαγγελματικής ικανοποίησης είναι ένας τρόπος παρότρυνσης των εργαζομένων για καλύτερα αποτελέσματα, και μάλιστα, τις περισσότερες φορές, ανέξοδος για την ίδια την επιχείρηση. Γι’ αυτό και οι επικεφαλής πρέπει να γνωρίζουν πως η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων μέσα από τακτικές συναντήσεις, ακόμη και γιαbrainstorming, οι δίκαιες αμοιβές, το εργασιακό κλίμα, η εμπλοκή των εργαζομένων ως ένα βαθμό στη λήψη αποφάσεων αποτελούν ουσιαστικά σημεία που μπορούν να διαφοροποιήσουν την επαγγελματική κουλτούρα μιας εταιρίας, κάνοντας πιο ικανοποιημένους τους εργαζομένους της.Ήδη από τη δεκαετία του ’60 έχει επικρατήσει η αντίληψη πως οι ανθρώπινοι πόροι κάνουν τη διαφορά για μια επιχείρηση. Οι ευκαιρίες εξέλιξης και η ανάπτυξη των ταλέντων του κάθε εργαζόμενου κάνουν τη διαφορά για μια επιχείρηση, όσο κι αν στις μέρες μας η αυξημένη προσφορά εργασίας, έχει κάνει τους διευθυντές των εταιριών να πιστεύουν ότι πρόκειται για πολυτέλεια. Κι όμως τα ισχυρά κίνητρα μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Κίνητρα όμως που δεν είναι συνδεδεμένα με την αμοιβή, αλλά με την ίδια την προσωπικότητα του υπαλλήλου και τις δεξιότητες του. Η επιπλέον άδεια, η συμμετοχή σε άλλες ομάδες του εργαζομένου που δεν είναι συνδεδεμένες άμεσα με το αντικείμενό του, η παραχώρηση χρόνου στον εργαζόμενο να ασχοληθεί με projects που τον αφορούν είναι μόνο μερικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν και όχι μόνο αύξησαν την παραγωγικότητα, αποτέλεσαν το έναυσμα για να παραχθούν καινοτόμα προϊόντα. Τέλος, η θεώρηση πως ο οικονομικός «έπαινος» των εργαζομένων, μέσω bonus, είναι η μόνη λύση για την αύξηση της παραγωγικότητας, βρίσκει όλο και λιγότερους εργαζόμενους σύμφωνους, παρότι η οικονομική ύφεση τους αγγίζει όλους. Στην πραγματικότητα αυτό που αποτελεί κινητήριο δύναμη για τους εργαζόμενους, όπως δείχνουν όλες οι πρόσφατες έρευνες, είναι η αναγνώριση της εργασίας τους από τη διοίκηση. Η γεναιοδωρία ως προς την εκτίμηση των προσπαθειών των υπαλλήλων, η φιλοφρόνηση δηλαδή εκ μέρους των διευθυντών τους, είναι ο πλέον κλασικός τρόπος να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Μελετώντας διεξοδικά το ανθρώπινο δυναμικό και τη δομή μιας εταιρίας, μπορούμε εφαρμόζοντας αυτά τα μικρά tips να καταφέρουμε κάτι μεγάλο, να καλλιεργήσουμε σωστά την κουλτούρα της παραγωγικότητας.  

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Μετακινήσου στην πόλη με ασφάλεια
Αστική Ευθύνη

Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – Μετακινήσου στην πόλη με ασφάλεια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ακόμα και στα μεγάλα αστικά κέντρα, αποφασίζουν να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή τους. Ειδικά τους τελευταίους μήνες λόγω του Covid19, η αγορά και χρήση του ποδήλατου αυξήθηκε πολύ καθώς αποτελεί ασφαλέστερο - ως προς τον ιό - μέσο μετακίνησης, ειδικά για μικρές αποστάσεις. Οι ποδηλάτες διαρκώς αυξάνονται σε αριθμό, αλλά πόσοι εξ αυτών γνωρίζουν τι πραγματικά χρειάζονται για να είναι οι ίδιοι και οι άλλοι γύρω τους ασφαλείς;
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.