Χρήσιμες εφαρμογές κινητού για όλους

Σήμερα λίγοι άνθρωποι δεν έχουν καλή σχέση με τα smartphones και αυτό γιατί αυτές οι έξυπνες συσκευές έχουν απλοποιήσει κατά πολύ την καθημερινότητά μας. Εσείς όμως πιστεύετε ότι αξιοποιείτε στο μέγιστο τις δυνατότητες του δικού σας αγαπημένου smartphone;

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε στο παραπάνω ερώτημα αφιερώστε λίγο χρόνο στο να αξιολογήσετε τη σχέση σας με το κινητό σας. Είναι ένα εργαλείο δουλειάς; Το έχετε απλά για να σας βρίσκουν τα παιδιά και οι γονείς σας όταν σας χρειάζονται; Είναι το ένα και μοναδικό πράγμα που θα παίρνατε μαζί σας σε ένα ερημικό νησί και που θα σώζατε από μια πλημμύρα γιατί όλη σας η ζωή βρίσκεται εκεί; Το χρησιμοποιείτε μόνο για να σερφάρετε στο Internet και να μπαίνετε στα social media; 

Ένα κινητό τηλέφωνο, σήμερα, είναι πολυεργαλείο. Θα έχετε, φυσικά, ακούσει παραδείγματα για το πώς μέσω του (έξυπνου) κινητού σας μπορείτε να χειριζόσαστε τις συσκευές του έξυπνου σπιτιού σας. Και αυτή είναι μία μόνο περίπτωση! Με όλες τις εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες στα διάφορα stores μπορείτε πραγματικά να κάνετε πολλά.

5 βασικές κατηγορίες εφαρμογών που είναι χρήσιμες στην καθημερινότητα

Στόχος των περισσότερων εφαρμογών είναι να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας. Να αναλαμβάνουν αυτές θέματα που μόνοι σας είτε δεν θα μπορούσαμε να διαχειριστούμε, είτε δεν θα προλαβαίναμε, ή ακόμα και θα ξεχνούσαμε. 

1. Εφαρμογές για αδυνάτισμα

Αυτή η κατηγορία εφαρμογών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς καθώς βοηθούν σε διάφορα πράγματα. Στην καθημερινή καταγραφή των θερμίδων που προσλαμβάνετε, στην παρακολούθηση του βάρους, στην παρακολούθηση της άσκησης και πολλών άλλων.

2. Εφαρμογές για ταινίες

Πόσες φορές παίζει μια ταινία στην τηλεόραση και θέλετε να ενημερωθείτε για την υπόθεση αλλά και τις κριτικές που έχει λάβει. Υπάρχουν εφαρμογές, λοιπόν, που μπορούν εύκολα να σας βοηθήσουν να το κάνετε από την παλάμη του χεριού σας. Άλλες πάλι, σας βοηθούν να κρατάτε αρχείο από τις ταινίες που θέλετε να δείτε και ποιες έχετε ήδη δει.

3. Εφαρμογές για διαχείριση οικονομικών

Από τις πιο απλές, που σας βοηθούν απλά να έχετε τον έλεγχο των χρημάτων που ξοδεύετε κάθε μήνα μέχρι τις πιο σύνθετες, οι εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για το smartphone σας μπορούν να σας βοηθήσουν να βάλετε σε τάξη και τα οικονομικά σας.

4. Εφαρμογές για την εκμάθηση ξένων γλωσσών

Εξίσου δημοφιλείς είναι και οι εφαρμογές που σας βοηθούν να μάθετε μια ξένη γλώσσα ή να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας, μέσα από test και interactive ασκήσεις που κάνουν το μάθημα παιχνίδι. Και όλα αυτά χωρίς βιβλία και τετράδια, αλλά μέσω της οθόνης του smartphone σας.

5. Εφαρμογές για περπάτημα

Το περπάτημα είναι μια πολύ καλή γυμναστική για κάθε ηλικία. Όμως, είναι λίγοι εκείνοι όσοι το έχουν εντάξει πραγματικά στην καθημερινότητά τους. Μια ιδιαίτερα χρήσιμη εφαρμογή για περπάτημα είναι και η Walk to Win. Διαθέσιμη και στα δύο μεγάλα «καταστήματα» εφαρμογών για δωρεάν κατέβασμα, αποτελεί ένα εργαλείο απαραίτητο για τον καθένα.

Μόλις την κατεβάσετε και την εγκαταστήσετε στο έξυπνο τηλέφωνό σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να μετράτε τα βήματα που κάνετε κάθε μέρα. Αν επιπλέον είστε και κάτοχος του ασφαλιστικού προγράμματος Υγείας «Premium Νοσοκομειακό Β' 1500-economy» από την Eurolife ERB έχετε οικονομικό όφελος εφόσον πετυχαίνετε συγκεκριμένους στόχους βημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρόγραμμα Premium Νοσοκομειακό Β' 1500-economy αποκτάτε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας από το νοσηλευτικό κέντρο της επιλογής σας, σε Β' θέση νοσηλείας. Επίσης, μέσω της εφαρμογής Walk to Win, στόχος σας είναι να πετυχαίνετε 240.000 βήματα το μήνα, δηλαδή 8.000 βήματα την ημέρα. 

Αν πετύχετε τον μηνιαίο στόχο σας 10 από τους 12 μήνες του ασφαλιστικού έτους σας επιστρέφουμε 25€. Επίσης ανάλογα με την επίδοσή σας, σάς δίνουμε ακόμη περισσότερα κίνητρα και δώρα για να συνεχίζετε να προσπαθείτε.

Απλώς βάλτε το κινητό στην τσέπη σας και ξεκινήστε το περπάτημα!

Είδατε πόσα πράγματα μπορεί να κάνει μια εφαρμογή; Σας βοηθά να δημιουργήσετε μερικές καλές συνήθειες ή ακόμα και να κάνετε οικονομία, ενώ παράλληλα αξιοποιείτε και το smartphone σας. 

Διαβάστε πώς μπορεί μια εφαρμογή να βελτιώσει την υγεία σας και κάντε το πρώτο βήμα!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη