Πώς θα κάνετε οικονομικές διακοπές φέτος;

Το καλοκαίρι έφτασε. Στο γραφείο όλοι συζητάνε για το πότε θα πάρουν άδεια και σε ποιο μέρος θα ταξιδέψουν. Εάν εσείς, όμως, αναζητάτε τρόπους για να κάνετε οικονομικές διακοπές φέτος, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το καταφέρετε χωρίς να κάνετε περικοπές στη διασκέδαση σας!

Το καλοκαίρι έφτασε. Στο γραφείο όλοι συζητάνε για το πότε θα πάρουν άδεια και σε ποιο μέρος θα ταξιδέψουν. Εάν εσείς, όμως, αναζητάτε τρόπους για να κάνετε οικονομικές διακοπές φέτος, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το καταφέρετε χωρίς να κάνετε περικοπές στη διασκέδαση σας!

Ίσως αυτή τη στιγμή να μην μπορείτε να διαθέσετε χρήματα για κάποιο εξωτικό προορισμό ωστόσο, ακολουθώντας κάποιες βασικές αρχές, όπως έρευνα, σωστό προγραμματισμό και διάθεση, θα καταφέρετε να κάνετε οικονομικές διακοπές και ταυτόχρονα να διασκεδάσετε και να μοιραστείτε αυτές τις στιγμές. Το πιο σημαντικό είναι να θέσετε τις προτεραιότητές και τις προσδοκίες σας και να μην επηρεαστείτε από παλαιότερα σχέδια διακοπών ή από το feed του Instagram

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε μερικές δημιουργικές προτάσεις, αλλά και χρήσιμες συμβουλές για να αντλήσετε έμπνευση!

Δημιουργικές προτάσεις και tips για οικονομικές διακοπές

  1. Ποιο είναι το budget που μπορείτε να διαθέσετε; Χωρίς προκαθορισμένο budget είναι πιθανό να «ξεφύγετε» χωρίς να το καταλάβετε. Καταγράψτε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για τις διακοπές σας και ξεκινήστε την έρευνά σας.
  2. Off-Season διακοπές: Σε περιόδους όπου η ζήτηση είναι χαμηλότερη, οι τιμές σε διαμονή και μεταφορικά είναι αντίστοιχα χαμηλές. Επίσης, τα μουσεία και τα αξιοθέατα έχουν λιγότερο κόσμο και μπορείτε να τα απολαύσετε με την ησυχία σας! Σκεφτείτε το.
  3. Εναλλακτικά μέρη διαμονής: Το κόστος μειώνεται σημαντικά εάν δείτε τις επιλογές που έχετε σε hostel και couchsurfing, εάν πρόκειται να ταξιδέψετε μόνοι. Εναλλακτικά, σκεφτείτε να μείνετε μαζί με φίλους, όπου τα έξοδα μοιράζονται.
  4. Κοντινά ταξίδια με road trip: Εξερευνήστε μέρη, σε κοντινή απόσταση, που ίσως τα έχετε προσπεράσει στο παρελθόν για να πάτε σε κάποιο άλλο μέρος. Το ταξίδι με αυτοκίνητο είναι πιο οικονομικό από το να πάρετε κάποιο πλοίο ή αεροπλάνο, και επίσης μπορείτε να σταματήσετε στη διαδρομή για όμορφες φωτογραφίες, όποτε το θελήσετε.
  5. Έτοιμα σνακς: Πάρτε μαζί σας σνακς που αντέχουν στη ζέστη, όπως ξηρούς καρπούς, κριτσίνια και μπάρες δημητριακών, και έχετε τα πάντοτε μαζί σας, ώστε να μειώσετε τα επιπλέον έξοδα, μέχρι την ώρα του φαγητού.
  6. Ειδοποιήσεις για προσφορές: Εγγραφείτε στα διάφορα sites με προσφορές για ξενοδοχεία ή εισιτήρια, ούτως ώστε σε κάθε αλλαγή τιμής του εισιτηρίου ή του δωματίου που επιθυμείτε, να σας έρχεται ειδοποίηση. Έτσι, θα μπορέσετε να πετύχετε μια καλύτερη προσφορά.
  7. Εθελοντισμός και ταξίδι: Το ξέρατε ότι μπορείτε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και ταυτόχρονα να συμβάλλετε σε κάποιο καλό σκοπό, που να αφορά, για παράδειγμα, το περιβάλλον, τα ζώα, τη φροντίδα παιδιών ή τη διδασκαλία; Αναζητήστε προγράμματα εθελοντισμού ανάλογα με το ενδιαφέρον σας, όπου ναι μεν τα έξοδα μεταφοράς είναι δικά σας, αλλά η διαμονή και η σίτιση προσφέρονται σε πολύ χαμηλή τιμή. Με αυτόν τον τρόπο θα προσφέρετε την πολύτιμη βοήθειά σας και θα ζήσετε μια ανεκτίμητη εμπειρία.

Ένα ταξίδι δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει διαμονή σε 5άστερο ξενοδοχείο ή να εισιτήρια Α’ θέσης για να περάσετε όμορφα. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι για να κάνετε οικονομικές διακοπές αρκεί να έχετε ανοιχτό μυαλό σε νέες προτάσεις και εμπειρίες!

Θέλετε να μαζέψετε κάποια χρήματα για τις διακοπές σας; Ποτέ δεν είναι αργά! Διαβάστε μερικές συμβουλές αποταμίευσης και εφαρμόστε τις για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας και να απολαύσετε τις διακοπές σας. Καλό Καλοκαίρι!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη