Η (πολύ) δύσκολη δουλειά του διαχειριστή

Μήπως όταν σκέφτεστε τη λέξη διαχειριστής σας έρχεται στον νου ο Θανάσης Βέγγος στον Παπατρέχα που τρέχει πάνω-κάτω στα σκαλιά όλη τη μέρα; Δεν έχετε και άδικο…

Μπορεί στην πραγματικότητα οι καταστάσεις να μην είναι τόσο ακραίες αλλά η δουλειά του διαχειριστή είναι πολλές φορές κουραστική και με ιδιαίτερες ευθύνες. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που καλείται να κάνει και το…διπλωμάτη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και ενοικιαστές των διαμερισμάτων!

Οι ευθύνες αυτές του διαχειριστή ξεπερνούν τις απλές καθημερινές δουλειές που καλείται να διεκπεραιώσει και μερικές φορές απαιτούν λύσεις που δεν είναι τόσο απλές και εύκολες, ειδικά αν υπάρχουν ατυχήματα ή υλικές ζημιές.

Γι’ αυτόν το λόγο έχουν δημιουργηθεί ειδικά προγράμματα Γενικής Αστικής Ευθύνης που αφορούν τους διαχειριστές πολυκατοικιών και τους εξασφαλίζουν για την περίπτωση που θα συμβούν ατυχήματα σε τρίτους από τη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων της πολυκατοικίας στην οποία είναι υπεύθυνοι. Τα προγράμματα αυτά καλύπτουν και τις υλικές ζημιές αλλά και τις σωματικές βλάβες τρίτων στην περίπτωση που αυτές προκύψουν από κάποια πράξη ή παράλειψη του διαχειριστή.

Στις καλύψεις αυτές συμπεριλαμβάνονται και ζημιές από την λειτουργία των ανελκυστήρων (εκτός εάν γι’αυτές ευθύνεται ο συντηρητής), ζημιές από πυρκαγιά, έκρηξη, θραύση σωληνώσεων και βραχυκύκλωμα αλλά και ζημιές κατά τη διάρκεια μικροεργασιών επισκευής και συντήρησης του κτηρίου.

Το ασφάλιστρο μπορεί να υπολογιστεί πολύ εύκολα με τα ανάλογα εργαλεία που υπάρχουν και εξαρτάται από τον αριθμό των διαμερισμάτων και των γραφείων που υπάρχουν στην πολυκατοικία αλλά και από τα όρια κάλυψης Αστικής Ευθύνης που θα επιλέξουμε. Μπορεί να ξεκινήσει από τα 50 ευρώ το χρόνο ενώ υπάρχουν πολλές επιλογές για την καταβολή του ώστε να διευκολύνονται όλοι. Υπάρχει η επιλογή του ταμείου, της πάγιας εντολής, του eBanking, της ταχυπληρωμής μέσω ΕΛΤΑ αλλά και της πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας. Τα ασφάλιστρα μπορούν να έχουν καταβολή ανά 3, 6 ή 12 μήνες, ανάλογα πώς είναι πιο βολικό για τον καθέναν.

Σίγουρα όλα αυτά δεν ξαλαφρώνουν το διαχειριστή από τις καθημερινές του υποχρεώσεις αλλά μπορούν να τον βοηθήσουν να έχει το μυαλό του πιο ήσυχο για την περίπτωση που συμβεί κάτι. Πιο ήσυχο μυαλό σημαίνει και πιο καθαρό μυαλό άρα καλύτερες αποφάσεις και μεγαλύτερη υπομονή να αντέχει τις (πολλές φορές παράλογες) απαιτήσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.