Και ασφάλιση και έκπτωση!

Ένα αυτοκινητάκι έχουμε όλοι λίγο πολύ! Ασφάλεια πρέπει να έχουμε όλοι έτσι και αλλιώς! Μπορούμε όμως από κάπου, κάτι να κερδίσουμε;

Και όμως μπορούμε! Και μη σας φανεί αστείο αν ο ασφαλιστικός σας διαμεσολαβητής σας ρωτήσει αν είστε παντρεμένος όταν πάτε να κάνετε το συμβόλαιο για το αμάξι σας! Μην απορήσετε αν επιμείνει στο τι δουλειά κάνετε.

Ψάχνοντας προσεκτικά στις προσφορές των ασφαλιστικών εταιρειών θα δείτε ότι υπάρχουν κάποιες εκπτώσεις, κάποια προνόμια που ούτε μπορείτε να φανταστείτε.

Για παράδειγμα, στην Eurolife πάρτε την περίπτωση που αναφέρθηκε παραπάνω. Αν είστε ένα παντρεμένο ζευγάρι και οδηγείτε το ίδιο αμάξι τότε μπορείτε να έχετε έκπτωση στο ασφάλιστρο του αυτοκινήτου σας! Το γνωρίζατε αυτό;

Επίσης, ο δακτύλιος που πολλές φορές μας γίνεται εφιάλτης, μπορεί να γίνει η αιτία για μια επιπλέον έκπτωση. Πώς; Αν έχουμε δύο αυτοκίνητα της οικογένειας ασφαλισμένα στην ίδια εταιρεία και το ένα είναι «μονό» και το άλλο «ζυγό» τότε μπορούμε να έχουμε έκπτωση σε αυτό με τα λιγότερα ασφάλιστρα. Ακόμα όμως και αν απλά έχετε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, στην ίδια οικογένεια και θέλετε να το ασφαλίσετε στην ίδια εταιρεία τότε και αυτή με τη σειρά της σας επιβραβεύει με κάποια έκπτωση στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Ενδιαφέρουσα προσφορά είναι και αυτή που έχει να κάνει με την επαγγελματική ιδιότητα του ιδιοκτήτη. Αν ο ιδιοκτήτης λοιπόν του οχήματος είναι ένστολος (δηλαδή είναι στην Αστυνομία, στο Στρατό, στην Αγροφυλακή, στο Πολεμικό Ναυτικό, στην Πυροσβεστική ή στο Λιμενικό) ή είναι εν ενεργεία δημόσιος υπάλληλος ή υπάλληλος ΔΕΚΟ τότε υπάρχουν κάποιες ειδικές εκπτώσεις με την προσκόμιση κάποιων απλών δικαιολογητικών. Γι΄αυτό καλό είναι να μην δυσανασχετούμε όταν συμπληρώνουμε τα (ατελείωτα είναι η αλήθεια) στοιχεία που μας ζητούν. Μπορεί να μας βγει σε καλό!

Φυσικά, μην ξεχνάμε το σημαντικότερο! Αν είμαστε καλοί οδηγοί, έχουμε χαμηλότερο ασφάλιστρο. Τι σημαίνει καλός οδηγός όμως; Σημαίνει για κάθε χρόνο που περνάει χωρίς να προκαλέσουμε ατύχημα, η εταιρεία μας παρέχει έκπτωση στο ασφάλιστρο της ανανέωσης ενώ αν έχουν περάσει τρία χρόνια και είμαστε.. «καθαροί» τότε ακόμα και αν προκαλέσουμε κάποιο συμβάν, δεν έχουμε κάποια επιβάρυνση στο επόμενο ασφάλιστρο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί έτσι και αλλιώς, δεν υπάρχει αμφιβολία, αλλά δεν είναι πολύ ωραίο να σε επιβραβεύει και κάποιος γι’ αυτό;

Γεγονός είναι ότι όποιος ψάχνει βρίσκει ευκαιρίες και εκπτώσεις. Σχεδόν όλοι μπορούμε να βρούμε κάτι που να μας ταιριάζει. Άρα το ψάχνουμε καλά, ρωτάμε και αποφασίζουμε αυτό που συμφέρει καλύτερα!

Σχετικά άρθρα

Η γνώση είναι δύναμη
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First
Ζωή

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Προστάτεψε τη δική σου με το πρόγραμμα My Family First

Για εσένα, η οικογένειά σου είναι ό,τι πολυτιμότερο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας στις 15 Μαΐου, δες πώς μπορείς να την προστατέψεις με το πρόγραμμα My Family First. Δεν χρειάζεται κόπο, απλά καλό προγραμματισμό.
Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου
Όχημα

Επωφελήσου από την ασφάλιση ακόμα και όταν δεν κινείς το αυτοκίνητό σου

Με πολλούς από εμάς να έχουμε περιορίσει δραστικά την χρήση του αυτοκινήτου μας, εγείρεται φυσιολογικά το ερώτημα και τώρα τι κάνω με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μου. Το ερώτημα γίνεται περισσότερο πιεστικό σε όσους έχουν δει αυτή την περίοδο μια μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα ένα προς ένα.