Αποταμίευση με εγγυημένο επιτόκιο

Αξία έχει να φροντίζεις για ένα σίγουρο αύριο, από σήμερα

Εξασφαλίζοντας εγγυημένο κεφάλαιο για το μέλλον

Πώς να προστατέψεις τις καταθέσεις σου φροντίζοντας για ένα σίγουρο αύριο
Father and his child playing togethe

Η αποταμίευση αλλάζει. Είναι φυσικό και ανθρώπινο να θέλεις να εξασφαλίσεις τα χρήματά σου για κάποιον βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο στόχο, για να στηρίξεις την οικογένειά σου, ή για να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρο. Όμως οι εξελίξεις τα τελευταία χρόνια μας έχουν δείξει πως η αποταμίευση αποτελεί πλέον ένα δύσκολο τοπίο γεμάτο προκλήσεις.

Να αφήσεις τα χρήματα στην τράπεζα;

Καθώς τα καταθετικά επιτόκια είναι πολύ χαμηλά, τα χρήματά σου δεν θα πάρουν μεγάλη αξία με το πέρασμα του χρόνου.

Να αφήσεις τα χρήματα στο σπίτι;

Θα ισχύσει το ίδιο, και μπορεί ακόμα και να χάσουν μέρος της αξίας τους λόγω του πληθωρισμού. Για να μην μιλήσουμε για το ρίσκο απώλειας, κλοπής ή καταστροφής που μπορεί να έχουν.

Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες έχει εμφανιστεί και μία νέα πρόκληση για τα χρήματά μας: ο στασιμοπληθωρισμός.

Τι είναι ο στασιμοπληθωρισμός

Ουσιαστικά, ο όρος στασιμοπληθωρισμός περιγράφει μια περίοδο που συνδυάζει στασιμότητα και πληθωρισμό σε μια οικονομία. Δηλαδή μια περίοδο με υψηλή ανεργία και χαμηλή ανάπτυξη που συνδυάζεται με αύξηση του κόστους ζωής.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει την οικονομία καθώς τα μέτρα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού (π.χ. αύξηση επιτοκίων) συνεισφέρουν στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, κάνοντας τον δανεισμό πιο ακριβό.

Ο στασιμοπληθωρισμός επηρεάζει και την αποταμίευση: από τη μία το αυξημένο κόστος ζωής και η σταθερότητα των μισθών σημαίνει ότι τα περισσότερα νοικοκυριά δεν έχουν την ίδια δυνατότητα να χτίζουν κεφάλαιο όπως πριν. Από την άλλη, ο πληθωρισμός μειώνει την πραγματική αξία των χρημάτων και των αποταμιεύσεων. 

updated infographic aksias xrimatos kai plithorismou

Καθώς οι εξελίξεις καλπάζουν μήνα με τον μήνα, είναι δύσκολο κανείς να προβλέψει πώς θα κινηθεί η οικονομία. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα νοικοκυριά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο και οι καταθέσεις απειλούνται. Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πληθωρισμός έφτασε το 12%, προκαλώντας έντονες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

Αυξήσεις τιμών λόγω του πληθωρισμού

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 6% από το συνολικό 12% οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας. Ενδεικτικά, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Το φυσικό αέριο καταγράφει ρεκόρ ανόδου κατά 332%.
  • Το πετρέλαιο θέρμανσης αυξάνεται κατά 65,1%, το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 30,5%, ενώ τα καύσιμα και λιπαντικά 17,7%.

Το υπόλοιπο 6% οφείλεται στις αυξήσεις των τιμών σε βασικά τρόφιμα και υπηρεσίες, που σχετίζονται ως έναν βαθμό με τις τιμές των καυσίμων. Για παράδειγμα:

  • Γαλακτοκομικά και αυγά: 23,3% αύξηση
  • Ψωμί και δημητριακά: 18,4% αύξηση
  • Κρέατα: 17,6% αύξηση
  • Λαχανικά: 8,7% αύξηση

Οι τιμές των καυσίμων επηρεάζουν και τις υπηρεσίες, ειδικότερα τις μεταφορές: 

  • Μεταφορά με αεροπλάνο: 58,7% αύξηση
  • Ταξί: 32,9% αύξηση
  • Πλοίο: 29,4% αύξηση

Πώς επηρεάζονται οι καταθέσεις

Μία από τις σημαντικότερες επιπτώσεις του πληθωρισμού είναι ότι μειώνει την αξία των χρημάτων. Άρα χρήματα που βρίσκονται σε καταθέσεις χάνουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτή την εποχή οι καταθέτες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη απώλεια κεφαλαίου των τελευταίων δεκαετιών, καθώς τα επιτόκια είναι μηδενικά. Ακόμα και το 1996, όταν ο πληθωρισμός είχε φτάσει το 9%, τα επιτόκια των καταθέσεων έφταναν το 10%-11% και οι απώλειες αναπληρώνονταν.

Παρότι οι κεντρικές τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια, αλλά όχι για τις καταθέσεις. Δεν προβλέπεται ακόμα να γίνουν αυξήσεις των επιτοκίων των καταθέσεων, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει σταδιακά τις επιπτώσεις του πληθωρισμού.

Σε αυτό το τοπίο λοιπόν, πώς μπορείς να εξασφαλίσεις ένα σίγουρο και εγγυημένο κεφάλαιο για το μέλλον, για να πετύχεις τους οικονομικούς σου στόχους; Το νέο ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα εγγυημένου τεχνικού επιτοκίου της Eurolife FFH είναι η κατάλληλη επιλογή για σένα.

Αποταμίευση με εγγυημένο επιτόκιο με το My Secure Plan της Eurolife FFH

Το νέο πρόγραμμα My Secure Plan της Eurolife FFH είναι ένα αποταμιευτικό πρόγραμμα που σκοπό έχει τη δημιουργία εγγυημένου κεφαλαίου μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Με την εφάπαξ καταβολή ενός κεφαλαίου (ελάχιστο €5.000) και με την πάροδο 10 ετών μπορείς να δεις στους παρακάτω πίνακες τι κεφάλαιο μπορείς να εξασφαλίσεις: 

pinakas me apodoseis

pinakas me apodoseis ana ilikia

Το πρόγραμμα σου προσφέρει:

  • Εγγυημένη απόδοση και επιτόκιο για την επένδυσή σου.
  • Δικαίωμα ολικής εξαγοράς μετά τη συμπλήρωση ενός έτους ασφάλισης αλλά και εγγυημένες αξίες εξαγοράς σε κάθε χρονική στιγμή.
  • Προστασία της οικογένειας σε περίπτωση απώλειας ζωής, καθώς οι δικαιούχοι λαμβάνουν το 110% των καθαρών ασφαλίστρων που έχουν καταβληθεί από τον αντισυμβαλλόμενο.

Η μέγιστη ηλικία εισόδου στο πρόγραμμα είναι τα 70 έτη ενώ η ελάχιστη εφάπαξ καταβολή είναι τα €5.000 και η μέγιστη μπορεί να ανέλθει στα €100.000.

Με το πρόγραμμα αυτό μπορείς να φροντίσεις για το μέλλον χωρίς την ανησυχία του πληθωρισμού και της απώλειας αξίας για τα χρήματά σου. Με την εγγυημένη απόδοση απλά αφήνεις τα χρήματά σου όπως θα τα άφηνες σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό, αλλά γνωρίζεις σίγουρα ότι θα λάβεις το κεφάλαιο που θέλεις μετά την πάροδο του χρονικού περιθωρίου. Για να πετύχεις τους οικονομικούς σου στόχους χωρίς άγχος και να στηρίξεις την ποιότητα ζωής που θέλεις να έχεις, εσύ και οι αγαπημένοι σου. 

My Secure Plan

Σχετικά άρθρα

Διαβάστε τα νεότερα άρθρα από το blog μας